Προτεραιότητα του Facebook, η ύψιστη ακεραιότητα των εκλογών λέει ο Ζούκερμπεργκ




H ρητορική μίσους, το μπούλινγκ και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στο Facebook απάντησε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, στις ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης του Facebook συλλαμβάνουν το 99% του περιεχομένου που σχετίζεται με την ισλαμική τρομοκρατία, ενώ μπορεί να επέμβει σε λιγότερο από 10 λεπτά της ώρα σε περιπτώσεις αυτοτραυματισμών ή αυτοκτονικών τάσεων. Έθεσε, εξάλλου, σε ύψιστη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ακεραιότητας των μελλοντικών εκλογών, προειδοποίησε όμως ότι το όλο ζήτημα προσομοιάζει με “arms race”, καθώς και η άλλη πλευρά διαθέτει εργαλεία.

O Mάρκ Ζούκερμπεργκ αναφέρθηκε στις πηγές των ψευδών ειδήσεων κάνοντας λόγο για τρεις γενικές κατηγορίες: (1) τους spammers, όσους δηλαδή το κάνουν με οικονομικά κίνητρα, (2) τους ψευδείς λογαριασμούς και (3) τους απλούς καλοπροαίρετους χρήστες για που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις εν αγνοία τους. Επιπλέον εξηγησε ότι ο έλεγχος των ψευδών ειδήσεων γίνεται από ανεξάρτητα συνεργαζόμενα τρίτα μέρη.

Επιπλέον, ο ιδρυτής του Facebook τόνισε ότι δέχεται την ανάγκη για ρυθμιστικούς κανόνες, ανέφερε ότι πληρώνει όλους τους φόρους της επιχειρησής του παντού, ότι κάνει επενδύσεις στην ΕΕ έχοντας προσλάβει άνω των 10.000 υπαλλήλων, και πως η εταιρεία του είναι έτοιμη για τη νέα οδηγία για τα προσωπικά δεδομένα GDRP.

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων – για το ΕΛΚ ο Μάνφρεντ Βέμπερ, για την Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Ούντο Μπούλμαν, ο Σίνεντ Καμάλ για τους Συντηρητικούς, ο Γκι Φέρχοφσταντ για τους Φιλελευθέρους, ο Φιλίπ Λαμπέρτς για τους Πράσινους, η Γκάμπι Τσίμμερ για την Ενωτική Αριστερά, ο Νάιτζελ Φαράτζ για την ομάδα EFD, ο Νικολάς Μπάι για την ENF – ομιλητές εκ των μη εγγεγραμμένων, ο Πρόεδρος και ο αρμόδιος εισηγήτης της Επιτροπής LIBE του EK, υπέβαλαν στον Μάρκ Ζούκερμπεργκ ερωτήσεις που ως επί το πλείστον αφορούσαν τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και τις προεκτάσεις της υπόθεσης της Cabridge Analytica, μεταξύ άλλων.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ


ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 22/05/2018 21:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: