Πολλοί οι λόγοι για να επισκεφθούν οι Ομογενείς την Πατρίδα… Και φέτος πάμε στην Ελλάδα




Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Διευθυντής της εφημερίδας Greek News

Νέες προσωπικότητες στέλνουν τα μηνύματά τους τη δεύτερη εβδομάδα της εκστρατείας της Greek News “Πάμε Ελλάδα”, προτρέποντας Ομογενείς και Αμερικανούς να την επισκεφθούν το καλοκαίρι και ενισχύσουν την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Αυτή την εβδομάδα φιλοξενείται ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ δεν είναι μόνο ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αλλά και ένας «Ελληνας πρέσβης» στην αμερικανική κοινή γνώμη. Εχοντας «οργώσει» την Ελλάδα, επισκεπτόμενος πόλεις και χωριά, νησιά και βουνά, προσφέρει ταξιδιωτικές συμβουλές για προορισμούς. Επίσης προσκαλεί όσους προγραμματίσουν στην Ελλάδα τις φετινές διακοπές τους, να τις συνδυάσουν με την συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα.

Φέτος το καλοκαίρι πάμε πάλι Ελλάδα: 9η εκστρατεία της Greek News για τον τουρισμό

Μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη  στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω την ευχαρίστηση να εξερευνώ την Ελλάδα, από τις πόλεις της έως τα νησιά της, από τα βουνά της έως τους αρχαιολογικούς χώρους και τα πολιτιστικά της κοσμήματα.Αντικατοπτρίζοντας τα ταξίδια μου στην Ελλάδα, η συμβουλή μου προς τους Αμερικανούς είναι: βουτήξτε βαθιά στην Ελλάδα και αφήστε τον εαυτό σας να εκπλαγεί από τις διαθέσιμες επιλογές. Μαθαίνουμε από νεαρή ηλικία ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και τόσοι πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν μια ζωή για να επισκεφθούν την Ακρόπολη και τα διάφορα μνημεία της Αθήνας που καταγράφουν τη γέννηση της δημοκρατίας. Μην τα χάσετε, αλλά θα σας ενθάρρυνα να επισκεφθείτε την αρχαία Δωδώνη ή την αρχαία Ολυμπία, μερικές από τις δεκάδες τοποθεσίες της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, οι οποίες ακόμη δεν έχουν τόσο πολύ ανακαλυφθεί από Αμερικανούς τουρίστες.

Συμβουλεύω επίσης τους Αμερικανούς να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους πέρα από τις συνηθισμένες στάσεις σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Είναι απίστευτα μέρη για διακοπές, αλλά πολλά από τα λιγότερο γνωστά νησιά της Ελλάδας, όπως η Σύρος, η Νάξος, η Άνδρος ή η Χίος, θα σας κόψουν την ανάσα.

Τον Απρίλιο επισκέφθηκα το Άγιο Όρος. Βρήκα ότι είναι ένα μοναδικά πνευματικό μέρος, όπου η πλούσια ορθόδοξη παράδοση της Ελλάδας ευδοκιμεί, καθώς και η βαθιά της σύνδεση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη. Το τραχύ τοπίο και οι λόφοι του είναι κατοικία για μερικές από τις πιο σημαντικές, παραδοσιακές ελληνικές τέχνες, όπως η εικόνα του 9ου αιώνα «Άξιον Εστί», καθώς και μερικά πραγματικά εκπληκτικά μοναστήρια.

Η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Έλενα Κουντούρα, έχει κάνει ευκολότερη την απόλαυση της χώρας, εφαρμόζοντας νέες πολιτικές για την επέκταση της ταξιδιωτικής περιόδου, την προώθηση νέων θεματικών προϊόντων, το άνοιγμα νέων αγορών για την ενίσχυση της συνδετικότητας και την προώθηση νέων ελληνικών τουριστικών επενδύσεων. Οι αμερικανικές εταιρείες επεκτείνονται στην αγορά, με την Avis να επιστρέφει τώρα στην αγορά με επενδύσεις 81 εκατομμυρίων δολαρίων και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όπως οι Marriott, Hyatt και Wyndham να επεκτείνονται  επίσης γρήγορα στην αγορά. Βοηθά επίσης την Ελλάδα το ότι κέρδισε πρόσφατα το καλύτερο δυνατό επίπεδο στις συμβουλές προς τους ταξιδιώτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Έτσι, σχεδιάζουμε επίσης τον τουρισμό να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, όπου οι Η.Π.Α. θα είναι η τιμώμενη χώρα. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο λόγο να προγραμματίσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα έτσι ώστε να συμμετάσχετε σε αυτό που θα είναι ορόσημο για την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος διάσωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μερίδιο στην επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα, γι ‘αυτό επικροτώ προσπάθειες, όπως αυτό το αφιέρωμα της Greek News, για να αυξήσουμε τον τουρισμό και μαζί του, να οικοδομήσουμε την εκτίμηση για τα πρώτης κατηγορίας πολιτιστικά και φυσικά κοσμήματα της Ελλάδας, ως μέσο για βοηθήσουμε να αναδυθεί η Ελλάδα από την οικονομική κρίση.

There are many reasons to Go to Greece This Summer: 9th Annual Campaign by “Greek News”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: