Πόλεμος του Τραμπ στα ξένα αυτοκίνητα: Βλέπει επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ




Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διενεργήσει έρευνα βάσει του Άρθρου 232 για το κατά πόσον οι εισαγωγές αυτοκινήτων, ανταλλακτικών τους και εξαρτημάτων τους πλήττει την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

«Υπάρχουν στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν ότι, για δεκαετίες, οι εισαγωγές (…) έπληξαν την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία μας», τόνισε ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

«Το υπουργείο Εμπορίου (των ΗΠΑ) θα διενεργήσει μια εις βάθος, δίκαιη και διαφανή έρευνα για το εάν και κατά πόσον τέτοιες εισαγωγές εξασθενίζουν την εσωτερική οικονομία μας και μπορεί να πλήττουν την εθνική μας ασφάλεια», συμπλήρωσε.

Παρόμοια έρευνα οδήγησε στην επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα (25%) και στο εισαγόμενο αλουμίνιο (10%) από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει σκοπό να επιβάλλει δασμούς ύψους έως και 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, αποκάλυψε νωρίτερα η εφημερίδα The Wall Street Journal και επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι και στελέχη ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

24/05/2018 04:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: