Περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων Κύπρου και Γαλλίας μέσω της πλατφόρμας Alumni France – Cyprus




Την πλατφόρμα αποφοίτων γαλλικών πανεπιστημίων στην Κύπρο Alumni France-Cyprus, που αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας, εγκαινίασε στη Λευκωσία ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας Λορέν Φαμπιούς. Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα απευθύνεται σε Κύπριους που σπούδασαν στη Γαλλία και στους εταίρους της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, και ιδρύεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου δικτύου France Alumni για νέες επαφές προς όφελος Κύπρου και Γαλλίας.

Ο κ. Φαμπιούς είχε αναλάβει το 2014 την πρωτοβουλία για ίδρυση του France Alumni, του γαλλικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποφοίτων από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια πολυγλωσσική ψηφιακή πλατφόρμα για τον συντονισμό και την ενημέρωση ατόμων από όλο τον κόσμο που πέρασαν από τη γαλλική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αριθμός των αποφοίτων από όλο τον κόσμο ανέρχεται κάθε χρόνο σε 100 χιλιάδες.

Σήμερα υπάρχουν παγκόσμια περίπου 130 πλατφόρμες όπως αυτήν που εγκαινιάστηκε στην Κύπρο. Είναι η πρώτη φορά που ο κ.Φαμπιούς εγκαινιάζει ένα δίκτυο Alumni εκτός Γαλλίας.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ δήλωσε πως ´το δίκτυο αυτό είναι ένας τόπος συνάντησης, επαγγελματικών ανταλλαγών και δικτύωσης´ με τη Γαλλία, σημειώνοντας πως η πλατφόρμα είναι ένα εργαλείο στην υπηρεσία των πρώην φοιτητών αλλά και όλων αυτών που επωφελήθηκαν της στήριξης της γαλλικής Κυβέρνησης.´

Υπογράμμισε πως ´πιστεύουμε ότι η χρήση του εργαλείου αυτού θα προσθέσει μια νέα διάσταση στις ήδη πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Κύπρού.

Η τελετή έγινε στην οικία του Γάλλου Πρέσβη στη Λευκωσία, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του τέως ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, του διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη, της τέως Επιτρόπου της Κύπρου στην ΕΕ Ανδρούλλας Βασιλείου, του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, πρώην ΥΠΕΞ, Γιώργου Λιλλήκα και της Βουλευτή Αννίτας Δημητρίου. Το παρών τους έδωσαν πολλοί απόφοιτοι γαλλικών πανεπιστημίων.

ΚΥΠΕ Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/05/2018 22:29 (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΑΡ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: