Παράταση της επίσκεψης του στη Μεγάλη Βρετανία για να παίξει γκολφ εξετάζει ο Τραμπ




Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την πιθανότητα να παρατείνει την επίσημη επίσκεψη του στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο, που ήδη προκαλεί αντιδράσεις, ώστε να παίξει γκολφ.

Η επίσκεψη εργασίας του Αμερικανού Προέδρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουλίου. Αν και το πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να γίνει δεκτός για τσάι από τη βασίλισσα Ελισάβετ, να δειπνήσει με την Πρωθυπουργό Μέι και να γίνει δεκτός στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ως επίσκεψη εργασίας, καθώς έχει υποβαθμιστεί σε σχέση με τα αρχικά σχέδια για επίσημη κρατική επίσκεψη. Ακόμα και έτσι έχει ήδη προκαλέσει κινητοποίηση πολιτών και οργανισμών που σχεδιάζουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών του Προέδρου των ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, πληροφορίες του Sky News αναφέρουν ότι ο κ. Τραμπ θέλει να μείνει λίγο περισσότερο επί βρετανικού εδάφους για να παίξει το αγαπημένο του σπορ, πιθανότατα αντιμέτωπος με κάποιον σταρ του γκολφ ή κάποια άλλη διασημότητα.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ιδιοκτήτης ακινήτων και θέρετρων στη Σκωτία, απ’ όπου καταγόταν η μητέρα του. Μεταξύ αυτών και δύο γήπεδα γκολφ.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο
23/05/2018 11:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: