Όσοι πολεμούν τη λύση με τα Σκόπια εξυπηρετούν την Τουρκία, λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης




«Δεν επενδύω στην αναστάτωση και στην αναβολή. Πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα γιατί αλλιώς θα υπάρξει κενό που θα έρθει να καλύψει η Τουρκία. Αυτοί λοιπόν που πολεμούν την οποιαδήποτε λύση ουσιαστικά εξυπηρετούν τον ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104.6 και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι η συμφωνία στο Σκοπιανό «θα πρέπει να έρθει με εγγύηση της ΕΕ και «σφραγίδα» του ΝΑΤΟ, που δεν θα μπορεί να αλλάξει». Όπως είπε, επίσης, αν η πρόταση που έρθει είναι «σύνθετη ονομασία erga omnes και με συνταγματική αναθεώρηση» τότε «πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα». «Aν η ΕΕ κάνει το άνοιγμα στα δυτικά Βαλκάνια, σε Αλβανία και πΓΔΜ, θα πούμε ‘εμείς δεν θέλουμε;’», αναρωτήθηκε. Σε ότι αφορά στη θέση του Κινήματος Αλλαγής επί του θέματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η εισήγηση είναι πως «πρέπει να συμβάλουμε σε μία λύση. Δεν νομίζω ότι στα εθνικά θέματα θα πρυτανεύσει μια μικροκομματική λογική, αλλά το εθνικό συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πορεία μετά το τέλος της ευρωπαϊκής δανειοδότησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «η χώρα πάει χωρίς τα κατάλληλα «παπούτσια» ξυπόλητη σε όσα θα ακολουθήσουν μετά τον Αύγουστο» και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μιλάμε για αντιμετώπιση συγκεκριμένων θέματων που εκκρεμούν στην κοινωνία». Συμπλήρωσε δε, πως «ακόμα και όταν είχαμε κακούς πρωθυπουργούς, είχαμε το μαξιλάρι της Ευρώπης. Από τον Σεπτέμβριο ποιος θα σε δανείσει όταν θα υπάρξουν πέντε ενδεχόμενες λάθος αποφάσεις και το ταμείο θα αδειάσει; Θα σε δανείσουν οι αδυσώπητες αγορές; Xαθήκαμε, λοιπόν, δεν θα έχουμε ανάκαμψη ποτέ», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Έκανε μάλιστα λόγο για την αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης λέγοντας ότι «η εθνική συνεννόηση είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και ακολούθως της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς προτείναμε μια ελάχιστη συνεννόηση για τα σημαντικά θέματα. Οι μεν, δεν το κάνουν από φόβο μην χάσουν τις καρέκλες και οι δε περιμένοντας να πάρουν αύριο τις καρέκλες», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκφραζόμενες κατά καιρούς διαφορετικές θέσεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «δεν υποφέρουμε από ανομοιογένεια. Δεν είναι το ζήτημα «η του τάφου σιγή» στο πολιτικό σύστημα. Οι διαφορετικές απόψεις είναι πλούτος. Δεν πιστεύω στις παλαιές λειτουργίες των κομμάτων. Κάνουμε μια σύνθεση δυνάμεων και καθημερινά προσπαθούμε να έχουμε μια πρόταση έντιμη και καθαρή χωρίς εξυπνάδες προς τον λαό». Και τέλος σημείωσε ότι «στόχος μας είναι η ενότητα προς όφελος των πολιτών. Να δημιουργήσουμε μια σιγουριά στον κόσμο και όχι στα στελέχη. Αυτός είναι ο στόχος μας με το Κίνημα Αλλαγής».

Πηγή: “Ποτάμι”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: