“Έχεις στα χέρια σου το αίμα Κυπρίων και Κούρδων”: Απάντηση Νετανιάχου στον Ερντογάν




Σε ένα ανηλεή πόλεμο μέσα από το twitter έχουν επιδοθεί ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν των οποίων οι σχέσεις οδηγούνται από το κακό στο χειρότερο.

Σε νέα του ανάρτηση ο ισραηλινός πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο ότι τα χέρια του είναι βαμμένα με αίμα μετά την εισβολή στην Κύπρο και τον θάνατο χιλιάδων Κούρδων

“Κάποιος που στέλνει χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες για την κατοχή της Βόρειας Κύπρου και εισβάλει στη Συρία δεν θα μας κάνει μάθημα όταν αμυνόμαστε από μια απόπειρα εισβολής της Χαμάς. Ένας άνθρωπος του οποίου στα χέρια είναι το αίμα αμέτρητων Κουρδικών πολιτών στην Τουρκία και τη Συρία είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει κήρυγμα για πολεμικές τέχνες”, έγραψε στο twitter o Νετανιάχου.

“A person who sends thousands of Turkish soldiers to uphold the occupation of Northern Cyprus and invades Syria will not itif us when we defend ourselves from the attempted invasion of Hamas. A man whose hands are in the blood of countless Kurdish citizens in Turkey and Syria is the last one who can preach to us of martial arts”

Η απάντηση του Ερντογάν ήταν άμεση και σε δική του ανάρτηση στο Twitter υποστήριξε ότι η Χαμας δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση
«Πρόκειται για κίνημα αντίστασης που υπερασπίζεται την παλαιστινιακή πατρίδα εναντίον μιας κατοχικής δύναμης», συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος «στέκεται αλληλέγγυος» με τον λαό της Παλαιστίνης εναντίον των «καταπιεστών» του.

Είχε υπάρξει και άλλη ανάρτηση του Νετανιάχου που κατηγορούσε τον Ερντογάν ότι είναι υποστηρικτής της Χαμάς.

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: