Άνδρες των ΜΑΤ αντιμέτωποι με ομάδες ακροδεξιών σε επεισόδια κατά μήκος της προκυμαίας μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στη Μυτιλήνη, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκαν εναντίον Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων στη Μυτιλήνη

Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν τα γεγονότα αλλά και πολίτες δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 80 νεαρών του ακροδεξιού χώρου, μετά την πορεία εκατοντάδων πολιτών της Λέσβου προς τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι νεαροί τους προπηλάκισαν, τους απείλησαν και τους χτύπησαν , ενώ από κάποιους προσπάθησαν να αποσπάσουν και να καταστρέψουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Κάποιοι μάλιστα από τους δημοσιογράφους κρύφτηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών όπου και εγκλωβίστηκαν επί ώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί επικοινωνούσαν με σύστημα ομαδικής συζήτησης μέσω κινητής τηλεφωνίας ενώ ενήλικες ντόπιοι γνωστοί για τη δράση τους στον ακροδεξιό χώρο, τους προμήθευαν με πέτρες τις οποίες και συνέλεγαν. Οι συνεχείς επιθέσεις κατά των αστυνομικών κάποια στιγμή και με κάδους απορριμμάτων στους οποίους είχαν βάλει φωτιά, αποκρούονταν από αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών.

Για μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο κένει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται στη ΝΔ:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της κ. Μητσοτάκης έσπευσαν να προσφέρουν κάλυψη σε μια μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο και προσπάθησαν να εισβάλουν στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβεροί και επικίνδυνοι».

04/05/2018 01:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Σ. Μπαλάσκα
Μυτιλήνη, Greece

Δεν θα σπιλώσουν τη σημαία οι πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού, είπε ο Τσίπρας

Προσαγωγές για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη από την ομάδα που προκάλεσε βανδαλισμούς

Be the first to comment on "Ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκαν εναντίον Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων στη Μυτιλήνη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*