Ο Τραμπ Τζιούνορ είχε συναντηθεί με δύο άτομα που ερευνώνται από την ομάδα του Μιούλερ




Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ συναντήθηκε στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 με έναν ιδιώτη εργολάβο του στρατού, αλλά κι έναν σύμβουλο ηγετών της Μέσης Ανατολής, μεταδίδει το ABC News.

Οι δύο άντρες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της έρευνας που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ, σύμφωνα με δήλωση δικηγόρου του Τραμπ Τζούνιορ.

Ο Έρικ Πρινς ανεπίσημος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και πρώην επικεφαλής της Blackwater κι ο Τζορτζ Νέιντερ βετεράνος σύμβουλος, που έχει εργαστεί για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) κι έχει βοηθήσει Αμερικάνους κατασκευαστές να εξασφαλίσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Μέση Ανατολή, συναντήθηκαν με τον Τραμπ Τζούνιορ.

Η συνάντηση αυτή έγινε στον Πύργο Τραμπ και είχε ως αντικείμενο μία πρόταση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Άλαν Φουτερφάς, δικηγόρου του Τραμπ Τζούνιορ. “Οι δύο προσέγγισαν τον κ. Τραμπ Τζούνιορ με θέμα μία πλατφόρμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή για μία στρατηγική μάρκετινγκ. Ο ίδιος, δεν έδειξε ενδιαφέρον κι εκεί τελείωσε αυτό,” εξήγησε ο Φουτερφάς.

Στην συνάντηση αυτή, ήταν παρών κι ο Ζόελ Ζαμέλ εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης (WikiStrat). Ωστόσο, ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, ούτε και του ζητήθηκε να βοηθήσει στην προεκλογική εκστρατεία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μαρκ Μούκσεϊ. “Ο Ζόελ Ζαμέλ δεν προσέφερε τίποτα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, δεν έλαβε τίποτα από την προεκλογική εκστρατεία, δεν είχε κάποιο ρόλο ή δεν του ζητήθηκε να κάνει κάτι για την προεκλογική εκστρατεία,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μούκσεϊ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε “παραπλανητική” την αναφορά της εφημερίδας “The New York Times” σύμφωνα με την οποία ο Ζαμέλ ασχολείται “με την χειραγώγηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.” Η εφημερίδα, αναφέρθηκε πρώτη στην πραγματοποίηση της συνάντησης που έγινε τον Αύγουστο του 2016, ενώ υποστήριξε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κι άλλες χώρες πλην της Ρωσίας, βοήθησαν τον Τραμπ να εκλεγεί στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.

Η ομάδα έρευνας του Μάλερ ενδιαφέρεται και για μία άλλη συνάντηση που έγινε τον Ιανουάριο του 2017 στις Σεϊχέλες που είχαν ο Νέιντερ μαζί με τον Πρινς με τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν, αλλά και τον Κιρίλ Ντμτρίεφ, Ρώσο τραπεζίτη που διατηρεί στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Ο Νέιντερ είναι μάρτυρας στην έρευνα του Μάλερ σχετικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.


21/05/2018 11:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ ABC News
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: