Ο τουρκικός επεκτατισμός προελαύνει στην Ευρώπη: Όχημα τα ισλαμικά σχολεία του Ερντογάν




Του Κώστα Βενιζέλου

Στην Ευρώπη άρχισαν σιγά-σιγά να ανακαλύπτουν το ρόλο και τις επιδιώξεις του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αλλάξουν όλοι την γλοιώδη στάση και συμπεριφορά τους έναντι της Τουρκίας, καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά.

Τόσα πολλά που δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται αφήνοντας την Άγκυρα να δρα ανενόχλητα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Χρόνια τώρα δεν ενοχλούσε κανένα το γεγονός ότι η Τουρκία κατείχε στρατιωτικά έδαφος κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ενοχλούσε κανένα το γεγονός ότι η Τουρκία παραβίαζε και συνέχιζε να παραβιάζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα Ελληνοκυπρίων.

  • Στην Κύπρο, όπως είναι γνωστό, από το 1975 γίνεται μεταφορά πληθυσμού από την Τουρκία. Μεταφέρονται, δηλαδή, έποικοι με στόχο την δημογραφική αλλοίωση στο νησί. Η μεταφορά εποίκων συνεχίζεται και γίνεται σε συνδυασμό με τη συστηματική  προσπάθεια ισλαμοποίησης των κατεχομένων.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι σε  έγγραφο που ετοιμάσθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλεται η ισλαμοποίηση των κατεχομένων και το σχέδιο εξαφάνισης βασικά των Τουρκοκυπρίων. Σημειώνεται ότι σήμερα στα κατεχόμενα υπάρχουν 162 σχολεία και 212 τζαμιά. Τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα κτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 ανεγέρθησαν μόνο 15 σχολεία. Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως μεταφέρονται συνεχώς ιμάμηδες από την Τουρκία στα κατεχόμενα «για να καλύψουν τα κενά».

Τις προάλλες, η ελβετική εφημερίδα Μπλικ έφερε στη δημοσιότητα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο Ερντογάν σχεδιάζει να ιδρύσει ισλαμικά  σχολεία για τα παιδιά των Τούρκων μεταναστών που ζουν σε δεκαπέντε χώρες της δύσης.

Τα έγγραφα αυτά προέρχονται από το Υπουργείο για τους Τούρκους του εξωτερικού (ΥΤΒ), Υπουργείο που ίδρυσε ο Ερντογάν το 2010, με 300 υπαλλήλους και ετήσιο προϋπολογισμό πάνω από 300 εκ. ευρώ. Επίσης, τα σχεδιαζόμενα σχολεία θα λειτουργούν σε εβδομαδιαία και εθελοντική βάση με την στήριξη του τουρκικού κράτους και του κόμματος του Ερντογάν ΑΚΡ και θα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών.

  • Αυτός ο σχεδιασμός του καθεστώτος Ερντογάν καθιστά εν πολλοις την εφαρμογή της επεκτατικής πολιτικής της Άγκυρας. Συνιστά μία ακόμη κίνηση ισλαμοποίηση της Ευρώπης από την Τουρκία. Η κίνηση με τα σχολεία αποτελεί το πρώτο βήμα και στοχεύει στη δημιουργία γκέτο εντός της Ευρώπης και εξάρτησης Ευρωπαίων από την Τουρκία, θρησκευτική, ιδεολογική, πολιτιστική.

Η ελβετική εφημερίδα αναφέρει πως για την Ελβετία προγραμματίζεται να ιδρυθούν δώδεκα τέτοια σχολεία. Όπως σημειώνει η Μπλικ, το σχέδιο αυτό ανησυχεί τους φιλελεύθερους Τούρκους που διαβιούν στην Ελβετία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι οποίοι και πιστεύουν πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα σχολεία αυτά για να προωθήσει την τουρκική εθνικιστική/ισλαμιστική της προπαγάνδα.

Οι Ευρωπαίοι, οι τρίτες χώρες,  που τώρα θα έχουν εντός των συνόρων τους τα τουρκικά σχέδια θα πρέπει να αντιληφθούν που θα οδηγήσει η εφαρμογή τους. Τα όσα διαδραματίζονταν και διαδραματίζονται στην Κύπρο μπορεί να μην τους ενοχλούν, δεν μπορούν, όμως, τώρα να μην αντιδράσουν. Ο τουρκικός επεκτατισμός κτυπά, τώρα, τη δική τους πόρτα.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Το σχέδιο Ερντογάν για τουρκικά – ισλαμικά σχολεία στην Ευρώπη: Το “ξεσκέπασαν” οι Ελβετοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: