Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση, λέει ο Νίκος Σκορίνης




«Ο χαρακτήρας των τάσεων όπως έδρασαν μέχρι τώρα έχει εξαντληθεί», τονίζει ο συγγραφέας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί την Κυριακή, με αφορμή την οργανωτική «κινητικότητα» που παρουσιάζεται τελευταία στο κυβερνών κόμμα, τονίζοντας πως «όπως και οι συνιστώσες ήταν αναγκαίες, έτσι και οι τάσεις είχαν τη δική τους συμβολή. Ωστόσο, σήμερα στερούνται ιδεολογικής ύλης τέτοιας που να τις δικαιολογεί. Δεν λειτουργούν πια ως ρεύματα ιδεών, μα περισσότερο ως μηχανισμοί που στενεύουν το κόμμα και την ανάπτυξη ελεύθερων ιδεών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ο βασικός πυλώνας της κυβέρνησης. Πρέπει και θα είναι και την επόμενη τετραετία στην κυβέρνηση. Θα κριθούμε από την κοινωνία τόσο στη διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων, όπως η ανεργία, όσο και από τις μεγάλες προοδευτικές τομές, όπως της δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης και της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Κατά συνέπεια, η λειτουργία και η δράση του επηρεάζουν αποφασιστικά όχι μόνο τον κύκλο των δικών του κομματικών του δυνάμεων, αλλά και τη ζωή όλων των πολιτών της χώρας μας» αναφέρει ο κ. Σκορίνης υπογραμμίζοντας πως «το κόμμα χρειάζεται μεγαλύτερη πολιτική και ιδεολογική εμβάθυνση, χρειάζεται και να μεγαλώσει».

Αναφέρει πως απέχει πολύ «η πολιτική του επιρροή από την κοινωνική του δικτύωση, και εδώ εντοπίζει τη δεύτερη μεγάλη έλλειψη και αναφέρει σαν παράδειγμα, την ελάχιστη παρουσία δυνάμεών του στις περιφερειακές και δημοτικές Αρχές, στα συνδικάτα κ.λπ. «Οι παλιοί μηχανισμοί ενός φαύλου εν πολλοίς παρελθόντος εξακολουθούν να ανθίστανται σχεδόν παντού, να μπλοκάρουν τη χώρα για έναν νέο και αναγκαίο βηματισμό προόδου. Με δυο κουβέντες, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση».

Το κόμμα και όχι τα επιμέρους του, παρά τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του, αποτελεί, με τις όποιες αδυναμίες του, τον αρμό σύνδεσης τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την κοινωνία. Αφουγκράζεται και ανασαίνει μαζί της ως αναπόσπαστο τμήμα της. Η υπόθεση «Κόμμα» αφορά σε όλους και όλες, είτε συνεισφέρουν με την παρουσία τους στο κόμμα είτε στην κυβέρνηση. αναφέρει ο κ. Σκορίνης.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

05/05/2018 23:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: