Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ εγκαλεί τον δήμαρχο Πάφου για εικονικά δάνεια κυπριακής εταιρείας




Τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος προκαλεί εκ νέου ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, να τοποθετηθεί και να αποκαλύψει δημόσια τη σχέση που έχει, όπως σημειώνει, τόσο με εικονικά δάνεια εταιρείας της οποίας υπήρξε υπάλληλος ο νυν Δήμαρχος, όσο και με τη δημιουργία εργοστασίου χρυσού στην Αγία Βαρβάρα (έξω από τη Λευκωσία).

Ο κ. Σιζόπουλος μιλώντας στον ACTIVE 107,4&102,5 και στην εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα» σχετικά με τις κατηγορίες και τις καταγγελίες που εξαπέλυσε ο κ. Φαίδωνος προς το πρόσωπό του σχετικά με παρέμβαση του σε περίπτωση κατοχής τουρκοκυπριακής περιουσίας αλλά και εταιρείας ακινήτων στην οποία υπήρξε μέτοχος ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αποκάλυψε ότι θα ενημερώσει την Αστυνομία και τις αρμόδιες Αρχές για δεκάδες, όπως είπε, περιπτώσεις εικονικών δανείων στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο Δήμαρχος, ούτως ώστε να διερευνηθούν.

«Είναι δεκάδες περιπτώσεις και ευκαιρία να δούμε και την εμπλοκή του Δημάρχου», σημείωσε ο κ. Σιζόπουλος, λέγοντας παράλληλα ότι σύντομα θα δώσει και τα στοιχεία που αφορούν το εργοστάσιο χρυσού, για το οποίο καταγγέλλει παρέμβαση και σχέση Φαίδωνος.

Κατηγορώντας τον κ. Φαίδωνος για συκοφαντία και άκρατο λαϊκισμό και δημαγωγία, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να κινηθεί και νομικά εναντίον του. Κι αυτό όπως είπε, «γιατί καμιά φορά η ανωτερότητα εκλαμβάνεται από κάποιους ως αδυναμία».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε σε εικονικά δάνεια εταιρείας της οποίας ο νυν Δήμαρχος ήταν υπάλληλος αλλά και για το εργοστάσιο χρυσού, στο οποίο όπως είπε, είχε παρέμβαση. «Θα μιλήσουμε για όλα Δήμαρχε. Γιατί θεώρησες ότι η ανωτερότητα που επιδείξαμε ήταν αδυναμία. Το αντίθετο, δύναμη είναι και θα το διαπιστώσεις σύντομα», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «για να μην νομίζεις ότι είσαι γκάνγκστερ και κάουμπόϊ που θα τα βάλεις όλα σε τάξη».

Παράλληλα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Φαίδωνος διερωτήθηκε «αφού θεωρείς ότι έχω κάνει κομπίνα όπως λες, γιατί όταν πριν μερικούς μήνες πήγες στο ΤΑΕ δεν έδωσες το όνομά μου; Κι αφού ήσουν υπάλληλος εταιρείας και γνώριζες γιατί δεν κατήγγειλες τότε και το κάνεις τώρα; Είσαι συνένοχος και συγκάλυψες;».

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι πριν από ένα μήνα έλαβε στοιχεία ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν υπάλληλος εταιρείας, όπως του υπέδειξε ο κ. Σιζόπουλος. Σχετικά με την  αναφερόμενη εταιρεία, ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε για τον κ. Φαίδωνος: «Ποιανού ήταν υπάλληλος τότε; Ήταν ή δεν ήταν υπάλληλος της εταιρείας; Γιατί δεν κατήγγειλε τότε και το κάνει τώρα; Ή μήπως κάποιοι άλλα λεφτά έδιναν σε αυτούς που αγόραζαν και άλλα δήλωναν στην εταιρεία τους και καρπώνονταν τη διαφορά;».

Στο μεταξύ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι είναι όλα στον Φόρο Εισοδήματος και κάλεσε τον Δήμαρχο να προσέχει τις δικές του δραστηριότητες, με τον κ. Φαίδωνος να απαντά ότι το μόνο εισόδημα που έχει είναι αυτό του Δημάρχου.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: