Ο Μιούλερ ανέκρινε για δεύτερη φορά τον γαμπρό του Τραμπ σχετικά με τη Ρωσία και τις εκλογές




Ο γαμπρός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ ανακρίθηκε για δεύτερη φορά από τον ειδικό ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ τον Απρίλιο, μεταδίδει το ABC News επικαλούμενο πηγή που έχει λάβει γνώση για την εξέλιξη αυτή.

Η δεύτερη αυτή ανάκριση του Κούσνερ από τον Μάλερ ήταν διάρκειας περίπου επτά ωρών, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή και στις δύο συναντήσεις ο ίδιος είχε το ρόλο του μάρτυρα και δεν στοχοποιήθηκε από τους ανακριτές.

Η πρώτη κατάθεσή του έγινε στα τέλη του 2017, ενώ το ενδιαφέρον της επικεντρώθηκε στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η δεύτερη κατάθεση του Απριλίου είχε ως σημεία ανακριτικού ενδιαφέροντος, την προεκλογική εκστρατεία, την περίοδο μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας από τον Ομπάμα στον Τραμπ, αλλά κι άλλα ζητήματα. Μεταξύ αυτών, τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η απόλυση του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. Στην διάρκεια της ανάκρισης αυτής δεν έγιναν ερωτήσεις στον Κούσνερ αναφορικά με τις οικονομικές του δοσοληψίες, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του χθες το απόγευμα στο CNN, ο δικηγόρος του Κούσνερ Άμπε Λόουελ είπε χαρακτηριστικά: “Ο Κούσνερ ήταν παρών στην προεκλογική εκστρατεία, στην μεταβατική περίοδο, ενώ δούλευε στον Λευκό Οίκο όταν συνέβαιναν γεγονότα, μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων. Τα γεγονότα αυτά ενδιαφέρουν την ανάκριση. Του απηύθυναν ερωτήσεις κι αυτός τις απάντησε όλες. Η διαδικασία ήταν λεπτομερειακή.”

Ο Λόουελ δήλωσε ότι ο Κούσνερ “πέρασε σε σύνολο εννέα ώρες με τους ανακριτές το Νοέμβριο και μετά τον Απρίλιο.”

Από την άλλη μεριά, ο δικηγόρος απέφυγε να διευκρινίσει αν ο Κούσνερ βρίσκεται στο πλαίσιο της έρευνας, είναι μάρτυρας ή στόχος του Μάλερ, δηλώνοντας ότι δεν ρώτησε σχετικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι “ο ειδικός ανακριτής, αλλά ούτε άλλοι εισαγγελείς έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι έχουν κάποια πρόθεση να πιστέψουν ότι ο κ. Κούσνερ έχει διαπράξει κάτι που σε μια μακρινή πιθανότητα οδηγεί σε ποινική δίωξη.”

24/05/2018 11:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ABC
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: