Ο Κοταρέλι θέλει περισσότερο χρόνο για τη λίστα των υπουργών, διαρρέει η ιταλική Προεδρία




Η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας άφησε να διαρρεύσει ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εμβαθύνει κάποια θέματα που αφορούν την λίστα υπουργών του, και δεν εννοεί να επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Μια νέα συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί. Πολιτικοί αναλυτές, όμως, υπογραμμίζουν ότι, πολύ πιθανά, τα προβλήματα οφείλονται στο ότι κάποιοι υποψήφιοι υπουργοί μπορεί να αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος, τελικά, στην κυβερνητική ομάδα του Κοταρέλι. Διότι μπορεί να έλαβαν υπόψη ότι τα κόμματα, στο σύνολό τους, φέρονται να συμφώνησαν ότι η καλύτερη ημερομηνία για την διεξαγωγή των νέων εκλογών, είναι η 29η Ιουλίου και όχι η 7η Σεπτεμβρίου, όπως είχε λεχθεί αρχικά.

Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν φαίνεται να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για να αναπτυχθεί μια σημαντική κυβερνητική δράση, σε τομείς-κλειδιά όπως της οικονομίας, o oποίος ήταν και η κύρια αιτία της ρήξης του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα με την Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια, την περασμένη Κυριακή.

29/05/2018 20:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: