Να κλείσει ο Κύκκος την υπόθεση με το οικόπεδο και τον Κοτζιά: Δεν τους αγγίζει τίποτα πια;




ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
HELLAS JOURNAL

Εκτεθειμένη δεν είναι μόνο η Ιερά Μονή Κύκκου αλλά και η Εκκλησία της Κύπρου μετά και την παρουσία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά ενώπιον του δικαστηρίου στη Λευκωσία. Θα έπρεπε, μετά και την παρουσία Κοτζιά στο δικαστήριο, να υπήρχε παρέμβασή τους για να κλείσει το θέμα. Τούτο έπρεπε να είχε γίνει πριν οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, αλλά τούτο είναι πλέον ιστορία.

Για ένα οικόπεδο η Μονή έσυρε το ελληνικό κράτος και τον υπουργό Εξωτερικών στο δικαστήριο. Αυτό μόνο ντροπή προκαλεί καθώς το χρήμα και το κέρδος τέθηκε στην προκειμένη περίπτωση πάνω από την Ελλάδα, την οποία συχνά-πυκνά επικαλούνται.

Ο Νίκος Κοτζιάς στο δικαστήριο παρουσίασε τα γεγονότα, άφησε παράλληλα πολλές αιχμές κατά του συνηγόρου της Μονής Κύκκου. Προκύπτει ότι ο ίδιος επέμεινε και λειτούργησε με τρόπο ώστε να «τουμπάρει» τη συμφωνία της ελλαδικής πλευράς με τον Ηγούμενο της Μονής. Συμφωνία που προέβλεπε να προχωρήσει το ελληνικό κράτος στην ανέγερση πρεσβείας και κατοικίας στο οικόπεδο. Και το ελληνικό κράτος, το υπουργείο Εξωτερικών, έστειλε τεχνικό επιτελείο για να αρχίσει η διαδικασία με τα σχέδια και την ανέγερση των κτιρίων.

Αυτό, όμως, δεν προχώρησε καθώς η πλευρά της Μονής φαίνεται να προτίμησε την προσφορά των Ρώσων επενδυτών. Είχε σταλεί από το δικηγόρο επιστολή που εν πολλοίς ανέτρεπε την προφορική συμφωνία Κοτζιά- Νικηφόρου.

Ο Νίκος Κοτζιάς διαχώρισε, πάντως, στην κατάθεση του τον Ηγούμενο Κύκκου από τον δικηγόρο του. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Νικηφόρο, με τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω έκανε και συμφωνία ενώ για τον δικηγόρο, επανέλαβε πολλές φορές πως επιχείρησε με ενέργειες του να την ακυρώσει.

Εκ των πραγμάτων το θέμα πήρε μεγάλη προβολή και ασφαλώς έχει και πολιτικές προεκτάσεις αλλά και επιπτώσεις. Είναι άποψη μας πως θα πρέπει, έστω και τώρα η Μονή Κύκκου να προβεί σε κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα, το ελληνικό κράτος. Παρέμβαση θα ανέμενε κανείς και από την Αρχιεπισκοπή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο συνήγορος της Μονής Κύκκου ξεσπάθωσε σε δημόσιες δηλώσεις του. Λίγο περισσότερο σεβασμό στην Ελλάδα δεν βλάπτει. Ειλικρινά. Ας σεβαστεί τον ελληνικό λαό, που πρόσφερε πολλούς νεκρούς για την Κύπρο…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: