Να καθίσετε και οι δύο πλευρές στο τραπέζι για το Κυπριακό, απαντά ο Χακ στην Τουρκία




Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αυτό, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φαράν Χακ.

Ο κ. Χακ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων ΜΜΕ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δεν προέβη σε σχόλια επί δηλώσεων, περιοριζόμενος να επαναλάβει τη θέση των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μια ομοσπονδιακή λύση με τη στάση των Ελληνοκυπρίων και ότι είναι καιρός να δοκιμαστεί ένας νέος τρόπος, καθώς και τις συνεχιζόμενες αναφορές για το διορισμό της Τζέιν Χολ Λουτ ως προσωρινής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, ο κ. Χακ απάντησε ότι δεν έχει να ανακοινώσει κάτι σχετικά με ενδεχόμενη επίσκεψη και οτιδήποτε σχετικά με διορισμό ειδικού απεσταλμένου.

Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων, πρόσθεσε ωστόσο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αυτό.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ
Λευκωσία
05/05/2018 14:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: