Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς εμπλεκόμενος στην υπόθεση της NOVARTIS μιλάει από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια συζήτησης και απόφασης επί πορίσματος Προανακριτικής της Novartis, στην Βουλή, Αθήνα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μόνο ένας τρελός θα έλεγε “ναι” στη δίωξη χωρίς διερεύνηση από την Επιτροπή, λέει ο Σαλμάς

O πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς διαμαρτυρήθηκε για την ύπαρξη δέκα καλπών και αναρωτήθηκε αν μπορεί κάποιος βουλευτής να πει “όχι” για τον Σαλμά λόγω αναρμοδιότητας και “ναι” για τον Λυκουρέντζο, ότι δηλαδή έχει αρμοδιότητα η Βουλή. «Υπάρχει πιθανότητα να πει κάποιος ναι στη δίωξη ενός από τους δέκα, όταν η επιτροπή δεν έχει διερευνήσει την υπόθεση; Πρέπει να είναι τρελός» είπε, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

Αναφερόμενος στην παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή σημείωσε ότι «μια πληροφορία που με αφορούσε η οποία εισφέρθηκε από έναν προστατευόμενο μάρτυρ , την παρέπεμψαν 159 βουλευτές να εξεταστεί, σε αναρμόδια επιτροπή».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και αφορά μεσαία στελέχη της διοίκησης, γιατρούς, φαρμακοποιούς και όχι πολιτικά πρόσωπα» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και προσέθεσε ότι «αν οι κάλπες στήνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων είναι πολύς ντόρος για το τίποτα, γιατί σε ό,τι με αφορά είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος της διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου και όχι μέρος του προβλήματος».

Ο Μάριος Σαλμάς κατέληξε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές: «Υπάρχει κάποιος εδώ που έχει πέσει στην αντίληψή του παράληψη ή πράξη μου κατά τη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας που ζημίωσε το Δημόσιο, που ωφέλησε τη Novartis, που είχε ύποπτη σχέση με τη Novartis ή οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική εταιρεία;».

18/05/2018 18:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Be the first to comment on "Μόνο ένας τρελός θα έλεγε “ναι” στη δίωξη χωρίς διερεύνηση από την Επιτροπή, λέει ο Σαλμάς"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*