Μελοποιημένο ποίημα της Κλαίρης Αγγελίδου για τον Καραολή από τον Θεοφάνους (ακούστε το)




Καταπληκτικό και άκρως συγκινητικό είναι το μελοποιημένο ποίημα της Κλαίρης Αγγελίδου για τον ήρωα της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Καραολή. Ο ήρωας εκτελέστηκε με απάνθρωπο τρόπο από τους Βρετανούς στις 10 Μαϊου 1956.

Το ποίημα, μελοποιημένο από τον συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, που επιμένει να μας θυμίζει τις τραγικές στιγμές της ιστορίας μας, θα συμπεριληφθεί στην ειδική έκδοση με τον γενικό τίτλο «ΚΥΠΡΑΙΑ ΦΩΝΗ». Η έκδοση θα περιλαμβάνει τα δύο έργα «Τραγουδώ το νησί μου» και «Χοες». Είναι περίπου 50 τραγούδια -μελοποιημένα ποιήματα -Κυπρίων ποιητων απο την αρχαιότητα εως σημερα.

Η «ΚΥΠΡΑΙΑ φωνη» σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας και τον «ΔΙΑ» με συμπαραστάτη παντα τον Χρυσανθο Τσουρουλη, αλλα και με προσωπικό ενδιαφέρον του νυν υπουργου Παιδείας, θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της Κύπρου μέχρι το τελος της φετεινής σχολικής χρονιας.

Του χρόνου τετοια εποχή, ο Γιώργος Θεοφάνους ελπίζει να καταφέρει να ενώσει τα 5 μουσικα σχολεια που έχει σε πέντε πόλεις της κυπρου και μαζι με τα παιδια και ισως κάποιους επώνυμους φίλους του Κύπριους τραγουδιστες, να κανει πέντε συναυλίες με το ρεπερτόριο απο την ΚΥΠΡΑΙΑ ΦΩΝΗ.

Ο Γιώργος Θεοφάνους ελπίζει να καταφέρει να ταξιδέψει και στην ομογένεια της Αμερικής, της Αυστραλίας, και της Αγγλίας. Είναι μία προσπάθεια που πρέπει οπωσδήποτε να υποστηριχθεί.

Ακούστε το τραγούδι:

Ο Μιχαήλ Καραολής, ο Ανδρέας Δημητρίου και η ΕΟΚΑ: Οι πρωτομάρτυρες της αγχόνης

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: