Ο μητροπολίτης Αδριανπουπόλεως, Αμφιλόχιος, με τον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα στις Καστανιές - Πηγή: via Twitter @evrendede

Με τον Τούρκο οδηγό που πέρασε τον Έβρο, συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως

Συνάντηση μιας ώρας, είχαν χθες και μετά από παρότρυνση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Τούρκος οδηγός, που συνελήφθη στον Έβρο την περασμένη Τετάρτη, με το μητροπολίτη Αδριανούπολης, Αμφιλόχιο.

Ο Μουσά Αλερίκ συνεχίζει να κρατείται διοικητικά στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απέλασής του. Ο κ. Αμφιλόχιος βρέθηκε στην περιοχή και θέλησε να τον δει από κοντά, έπειτα από παρότρυνση του Πατριάρχη. Κατά την ωριαία συνάντησή τους, συζήτησαν για την κράτησή του και σύμφωνα με τον κ. Αμφιλόχιο, διαπίστωσε ότι ο Τούρκος οδηγός είναι ήρεμος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις καλές συνθήκες κράτησης του, ενώ έχει ενημερωθεί για την διαδικασία που είναι εξέλιξη και αναμένει υπομονετικά την ολοκλήρωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αμφιλόχιος λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα είχε επισκεφθεί και πάλι έπειτα από παρότρυνση του Οικουμενικού Πατριάρχη και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται, χωρίς ακόμη να τους έχει αποδοθεί οποιαδήποτε κατηγορία, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, από την 1η Μαρτίου.

Τον Μουσά Αλερίκ, έχουν επισκεφθεί στο χώρο κράτησής του και οι συνάδελφοι του από το δήμο Αδριανούπολης, οι οποίοι μάλιστα του παρέδωσαν και τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει για κάποιο θέμα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ τα μέλη της οικογένειάς του δεν κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα, καθώς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος οδηγός και δημοτικός υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, συνελήφθη από τον Ελληνικό στρατό, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όταν κατά τη μετάβαση του στο τελωνείο Παζάρ Κιουλέ, μετά από εντολή που του δόθηκε από την υπηρεσία του για την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, πέρασε με το σκαπτικό μηχάνημα που οδηγούσε, κατά λάθος, όπως ισχυρίστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, στην Ελληνική πλευρά.

Πηγή: evros-news – ΕΡΤ

Be the first to comment on "Με τον Τούρκο οδηγό που πέρασε τον Έβρο, συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*