Μαθητής με όπλα και εκρηκτικά σκόρπισε το θάνατο σε λύκειο του Τέξας: Τουλάχιστον 10 νεκροί




Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί και 12 οι τραυματίες από την επίθεση που εξαπέλυσε ένας μαθητής στο λύκειο της πόλης Σάντα Φε, όπως αναφέρουν στους ιστοτόπους τους οι τοπικές εφημερίδες, επικαλούμενες νοσοκομειακές πηγές.

Ο σερίφης της κομητείας Χάρις Εντ Γκονζάλες ανέφερε μέσω του Twitter ότι η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο ενώ έχει προσαχθεί και ένα δεύτερο πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί, ο φερόμενος ως δράστης είναι μαθητής ηλικίας 17 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας μαθητριας

“Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη”, είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου της Σάντα Φε

“Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους” ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια.

Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε “πολύ-πολύ θλιβερή” τη σημερινή, μιλώντας για μια “φρικτή επίθεση”. Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι “ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οκτώ ή δέκα οι νεκροί, στο Λύκειο του Τέξας: Βρέθηκαν και εκρηκτικοί μηχανισμοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: