Μαρτυρίες-σοκ των μαθητών που επέζησαν από το μακελειό: Τι λένε οι γονείς του Παγουρτζή




Συγκλονιστικές μαρτυρίες και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τον τρόπο με τον οποίο ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής, έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο στο λύκειο της Σάντα Φε του Τέξας.

Ο Παγουρτζής ξεκίνησε την επίθεσή του πυροβολώντας με την κυνηγετική καραμπίνα την πόρτα στην τάξη της τέχνης και σπάζοντας τον υαλοπίνακα. Πανικοβλημένοι οι συμμαθητές του προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να μπει μέσα στην αίθουσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Times.

Ο δράστης πυροβόλησε ξανά την ξύλινη πόρτα τραυματίζοντας θανάσιμα στο στήθος έναν μαθητή. Στη συνέχεια περιφερόταν σε μια τάξη τεσσάρων δωματίων εκτελώντας επτά ακόμα συμμαθητές του και δύο δασκάλους πριν αρχίσει την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία και τελικά συλληφθεί.

Ο Αμπελ Σαν Μιγκέλ είδε τον φίλο του Κρις Στόουν να πέφτει νεκρός στην πόρτα. Ο ίδιος δέχθηκε τα σκάγια της καραμπίνας στον αριστερό του ώμο και επέζησε επειδή όπως ειπε προσποιήθηκε τον νεκρό.

“Μείναμε στο έδαφος στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον”

Η Μπρένα Κουιντανίγια βρισκόταν στο μάθημα των τεχνικών όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και κάποιον να φωνάζει:

“Θα σας σκοτώσω όλους”

Ο Παγουρτζής όταν μπήκε μέσα στην τάξη στραφηκε προς έναν συμμαθητή του και του ειπε:

“Εσένα θα σε σκοτώσω”, και τράβηξε την σκανδάλη

“Μέτα γύρισε προς τους υπόλοιπους και φώναξε όποιος κουνηθεί θα πεθάνει”,είπε η Κουιντανίγια΄
Η ίδια προσπάθησε να φύγει από την άλλη έξοδο. Ο Παγουρτζής το κατάλαβε σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε.

“Αστόχησε την πρώτη φορά άλλα μετά έκανε μερικά βήματα και με χτύπησε στο δεξιό μηρό λέει η μαθήτρια που νοσηλεύεται και μιλά με το πόδι της δεμένο.

“Ηταν κάτι το τρομακτικό” λέει. “Εκείνη τη στιγμή ήμουν σίγουρη ότι δεν θα ξαναδώ την οικογένειά μου”

Ο γονείς του δράστη

Οι γονείς του Παγουρτζή στην πρώτη τους δήλωση μετά το μακελειό υποστήριξαν ότι “αυτό το λουτρό αίματος δεν μπορεί να προήλθε από το αγόρι που εμείς αγαπάμε”.

“Είμαστε σοκαρισμένοι και μπερδεμένοι όπως όλοι με αυτά τα γεγονότα”, αναφέρουν στη δήλωση τους και λένε ότι προσεύχονται και εκφράζουν τη βαθιά λύπη για τα θύματα
Συγγενείς της οικογένειας λένε ότι όλοι παραμένουν στο σκοτάδι για τις λεπτομέρειες της επίθεσης και διψούν για απαντήσεις.

Ο δικηγόρος του Παγουρτζή υποστήριξε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ο δράστης να υπήρξε θύμα κακοποίησης από καθηγητή του, αφού υπάρχουν αναφορές για κακομεταχείριση από τον προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου

Πάντως από το σχολείο λένε ότι οι αναφορές αυτές ερευνήθηκαν και αποδείχθηκαν αναληθείς.
Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ιστορικό για ψυχικά προβλήματα του πελάτη του αν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο οικογενειακό ιστορικό

Ο Ζακ Γουόφορντ ένας τελειόφοιτος, είπε ότι βρισκόταν στην απέναντι αίθουσα όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο καθηγητής τους Κρίς Γουέστ, βγήκε στο διάδρομο να δει τι συμβαίνει και χτύπησε το συναγερμό πυρκαγιάς.

“Με αυτό τον τρόπο έσωσε πάρα πολλούς”

Η μητέρα μιας κοπέλας που έπεσε νεκρή από τα πυρά του δράστη, υποστήριξε ότι ο Πουργατζής την είχε στοχοποιήσει επειδή τον είχε απορρίψει. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο δράστης ήταν παλιά το αγόρι της καλύτερης φίλης της κόρης της.

Πηγή: Washington Times

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: