“Μάχη” των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – θεσμών (Live)




Σε εξέλιξη βρίσκεται η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς

“Τον Αύγουστο τα μνημόνια θα είναι παρελθόν”

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα ακούσουμε από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης πολλά κινδυνολογικά και καταστροφολογικά που έχουμε συνηθίσει να ακούμε αλλά να μην βλέπουμε», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

«Οι καταστροφολογούντες θα απογοητευτούν τις επόμενες εβδομάδες όταν θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για τη συγκεκριμενοποίηση της ελάφρυνσης τους χρέους αλλά και για το καθεστώς τις μεταπρογραμματικής εποπτείας κάτι που δεν συνιστά σε καμία περίπτωση παράταση του μνημονίου, για την οποία ορισμένοι προσεύχονται καθημερινά», είπε ο πρωθυπουργος και πρόσθεσε: “Τον Αύγουστο του 2018 τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν για τον τόπο”.

Αναφερόμενος στα προηγούμενα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας είπε: “Είχε συσσωρευτεί απώλεια 25% του ΑΕΠ μέσα σε τέσσερα χρόνια, η ανεργία ήταν στο 27% και στους νέους ήταν 60% και τότε έκλεινε η Πέμπτη χρονιά μνημονίων με τα δημοσιονομικά της χώρας παντελώς εκτροχιασμένα”

“Σήμερα έχουμε μια οικονομία που τρέχει με ουσιαστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, κλείνει η πληγή της ανεργίας”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Έχουμε στα χέρια μας μια λύση για το χρόνιο «αγκάθι» του δημόσιου χρέους που θα είναι το καθοριστικό πλαίσιο της οριστικής εξόδου από το καθεστώς των μνημονίων”.

Στρέφοντας τα “πυρά” του κατά της Νέας Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως κάθε φορά διαψεύδονται τα καταστροφολιγικά της σενάρια και πρόσθεσε: “Η αξιωματική αντιπολίτευση ενοχλείται και ακολουθεί την ίδια γραμμή που δεν είχε συναίσθηση ευθύνης και πραγματικότητας. Λέτε ότι δεν υπάρχει τέλος του μνημονίου, ότι η χώρα είναι χειρότερα από ότι ήταν και ότι δεν πρέπει να βγούμε στις αγορές αυτοδύναμα αλλά να πάρουμε την πιστοληπτική γραμμή. Είστε κολλημένοι σε αυτές τις θέσεις ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει γύρω σας”.

“Καλούσατε τους επενδυτές να μην φέρουν επενδύσεις μέχρι να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα”, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως “σταθερότητα για τη Νέα Δημοκρατία είναι να κυβερνά η παρέα των offshore”. “Η στάση σας κύριε Μητσοτάκη θα μείνει στην ιστορία γιατί ως αρχηγός μετατρέψατε μια ιστορική παράταξη σε κόμμα στείρας διαμαρτυρίας”. είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Εσείς βάλατε τη χώρα στα μνημόνια και εμείς με κόπο, δυσκολίες αλλά και σχέδιο βγάλαμε τη χώρα από το έρεβος”.

Μητσοτάκης: Τελειώστε με τους Ρουβίκωνες

«Είναι καιρός να αναμετρηθείτε με το αμαρτωλό παρελθόν σας και να καταδικάσετε τις «κρεμάλες» των αγανακτισμένων, και να ζητήσετε συγγνώμη για τις φράσεις σας «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», είπε ο αρχηγός της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την ανομία που επικρατεί στη χώρα.

«Τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες κύριε Τσίπρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η έκρηξη βίας είναι «αποτέλεσμα της αριστερής ιδεοληψίας» του πρωθυπουργού που διαχωρίζει τη βία σε «αριστερή και ακροδεξιά», τόνισε ο ίδιος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη δήθεν διαπραγμάτευσή της έφερε τα capital controls και το τρίτο μνημόνιο.

Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να διαπραγματεύεται, λέει η Γεννηματά

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας πως δεν έχει τη νομιμοποίηση να διαπραγματεύεται και να κάνει συμφωνίες με τους θεσμούς. “Ζητάω εκλογές γιατί διαλύσατε το σήμερα και υποθηκεύετε το μέλλον. Συμφωνήσατε αυστηρή εποπτεία και η περίφημη έξοδος είναι ένα τέταρτο μνημόνιο”, είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της ΔΗΣΥ.

Η ίδια τόνισε πως κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί διέλυσε τη μεσαία τάξη και μετέτρεψε τους Έλληνες εργαζόμενους, επαγγελματίες και αγρότες στα μεγαλύτερα φορολογικά υποζύγια της Ευρώπης.

Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη και για τα εθνικά θέματα παρουσιάζοντας ως λύση στο Σκοπιανό την επιτομή του αλυτρωτισμού της ΠΓΔΜ και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο για “ακροδεξιά ιδεοληψία”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: