Λεονταρισμοί από Άγκυρα: Θα προστατεύσουν, λένε, τα “δικαιώματα” τους σε Αιγαίο και Κύπρο




Η Τουρκία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τα δικαιώματά της, που πηγάζουν από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας.

Η συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κράτησε 3 ώρες και 15 λεπτά. Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι συζητήθηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Ακόμη σημειώνεται τι οι χώρες που στηρίζουν φανερά ή κρυφά τις τρομοκρατικές οργανώσεις πρέπει να κινούνται με βάση το διεθνές δίκαιο. Προστίθεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την υπόθεση των Παλαιστινίων

 Δηλώσεις και από τον στρατηγό Ακάρ

Ο τουρκικός στρατός είναι αποφασισμένος να προστατεύσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, επανέλαβε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλούσεϊ Ακάρ.

Σε ομιλία του κατά το ιφτάρ (γεύμα μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού), που παρέθεσε μαζί με τη σύζυγό του στους αρχηγούς των όπλων, ο Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Ανέφερε ότι συνεχίζουν με την ίδια αποφασιστικότητα τις απαραίτητες δραστηριότητες, προκειμένου να προστατεύσουν τα δίκαια και συμφέροντα της χώρας τους στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 30/05/2018 21:04

Την ώρα που η Τουρκία γαζώνει το Αιγαίο, το ΝΑΤΟ στέλνει την Π.Α. να φυλάει το Μαυροβούνιο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: