Κόβεται ο Βρυώνης από τις τηλεοπτικές άδειες εάν δεν δώσει αύριο επιπρόσθετα στοιχεία

File Photo: Τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Απορρίπτεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση του κ. Φίλιππου Βρυώνη για την αγορά τηλεοπτικής άδειας, αφού ως βασική μέτοχος της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ», εμφανίζεται μία γυναίκα από ευρωπαϊκή χώρα με διεύθυνση κατοικίας στην …Αλβανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην αίτηση δεν εμφανίζεται το όνομα του κ. Βρυώνη. Εάν μέχρι αύριο δεν αλλάξουν τα παραπάνω δεδομένα, η «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ», θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό.

Η ιστοσελίδα μας πληροφορήθηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προσανατολίζεται να δώσει για ένα διάστημα «προσωρινές άδειες» αν και αυτό θα αποφασιστεί οριστικά αύριο.

Πάντως με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καταρρίπτεται ο μυθος των μετόχων του MEGA που ισχυρίστηκαν ότι δεν κατέθεσαν άιτηση για άδεια επειδή οι ενδιαφερόμενοι ήταν …οκτώ, οι οποίοι με την πιθανή έξοδο του κ. Βρυώνη, θα μείνουν …πέντε.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών (Δημήτρης Κανελλόπουλος):

Η εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ» που φέρεται να ανήκει στον Φίλιππο Βρυώνη (αν και δεν φαίνεται πουθενά το όνομά του, παρά μία κυρία, υπήκοος Βελγίου ως βασική μέτοχος) δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, πράγμα απίθανο, θα αποκλειστεί από τις τηλεοπτικές άδειες.

Μην ξεχνάτε πως εδώ και 3,5 μήνες το ΕΣΡ εξετάζει εξονυχιστικά τους φακέλους των υποψηφίων καναλαρχών και πριν την όποια απόφασή του αναπτύσσεται μεγάλος προβληματισμός.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις λοιπόν και μετά την πολύωρη συνεδρίασή του τη Δευτέρα καταλήγει στον αποκλεισμό της «Τηλεοπτικής Ελληνικής». Εκτός και αν εμφανιστεί κάποιος… από μηχανής Θεός.

Ετσι θα μείνουν πέντε οι προσωρινοί υπερθεματιστές φέρνοντας τον αριθμό την τηλεοπτικών καναλιών όλο και πιο κοντά στον αριθμό 4 (ολογράφως: τέσσερα) που ήταν στον αρχικό προγραμματισμό του Νίκου Παππά.

Αδεια λοιπόν, πανελλαδική, γενικού περιεχομένου, αναμένονται να πάρουν ο ΑΝΤ1 (Κυριακού), ο ΣΚΑΪ (Αλαφούζος), το Star (Βαρδινογιάννης), ο Alpha (Κοντομηνάς) και το Epsilon TV (Σαββίδης).

Πέντε λοιπόν αντί τέσσερις του προηγούμενου διαγωνισμού, μία περισσότερη, αλλά με λιγότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία. Τότε μαζεύονταν 240 εκατομμύρια ευρώ, τώρα μόλις 175 εκατ. Τότε τα χρήματα θα εισπράττονταν σε διάστημα δύο ετών (τα 80 εκατ. είχαν ήδη μπει στον κρατικό κορβανά!), τώρα θα εισπραχθούν σε 10 χρόνια (από 17,5 εκατ. κάθε έτος).

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal