Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, από τα συνδικάτα για την εργατική Πρωτομαγιά




Σε εξέλιξη βρίσκονται σε όλη Ελλάδα οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ πραγματοποιούν την απεργιακή τους συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και διαδηλώνουν, όπως τονίζουν «για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις».

Με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών» το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος η οποία κορυφώνεται με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στην πορεία κυριαρχούν τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά – πρωτοπόρα εργατιά», «Ζήτω, ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή».

Επίσης, διάφορα Πρωτοβάθμια Σωματεία βρίσκονται στο Μουσείο, για την δική τους απεργιακή συγκέντρωση.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται τέσσερις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς.

Χανιά

Με δύο συγκεντρώσεις τα συνδικάτα γιόρτασαν στα Χανιά την εργατική πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και σωματεία της πόλης στην πλατεία της Αγοράς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανωλικάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η εργατική τάξη δεν θα σταματήσει να παλεύει διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον και ειρήνη στην περιοχή». Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση της Αγοράς κατέθεσαν λίγο μετά, στέφανο στο μνημείο εργαζομένων στην περιοχή Πασακάκι, όπου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση.

Μήνυμα υπέρ της στήριξης της εργασίας απέναντι σε κάθε νέο μέτρο αλλά και καταδίκης του πολέμου έστειλαν από την πλατεία εκπρόσωποι σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. «Εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι δίνουμε καθημερινά τη μάχη για μια πραγματικά δίκαιη ανάπτυξη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στην παλιά πόλη και το Ενετικό Λιμάνι.

Πάτρα

Με συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τιμήθηκε φέτος στην αχαϊκή πρωτεύουσα η εργατική Πρωτομαγιά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Σπανός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο φετινός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους και σχεδόν όλη την κοινωνία σε εξαθλίωση από τις αδιέξοδες τροϊκανές πολιτικές» και απηύθυνε κάλεσμα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «διαδηλώνουμε μαζί με τους εργάτες για να έχουν αυτά που έχουν χάσει και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους».

 

01/05/2018 11:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: