Και τη νέα σεζόν στη Euroleague ο Παναθηναϊκός, εκτιμά ο Τζόρντι Μπερτομέου




Βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός θα μετέχει και τη νέα σεζόν στη Euroleague εμφανίστηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ΜΜΕ από όλη την Ευρώπη, με τα οποία συνεργάζεται η διοργάνωση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague διαχώρισε το «τριφύλλι» από τη συμπεριφορά του «ισχυρού άνδρα» της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τόνισε ότι όλοι επιθυμούν την παραμονή του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει κάποια ένδειξη πως η ομάδα δεν θα είναι παρούσα σ’ αυτή και την επόμενη χρονιά.

Όσον αφορά την διαμάχη ανάμεσα στη Euroleague και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Μπερτομέου είπε: «Στην Euroleague υπάρχουν 11 ομάδες με μόνιμα συμβόλαια και μια από αυτές είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς μιλάμε με τον Παναθηναϊκό για τη νέα σεζόν, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Υπάρχουν κάποιες δικαστικές διαδικασίες με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, η συμπεριφορά του οποίου, όμως, είναι μεμονωμένη. Ο Παναθηναϊκός είναι μέλος της Euroleague. Θέλουμε τον Παναθηναϊκό στην Euroleague. Όλες οι ομάδες θέλουν τον Παναθηναϊκό στην Euroleague, αλλά απορρίπτουν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του. Αν θέλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να συζητήσει μαζί μας, είμαστε εδώ για να τον ακούσουμε. Εμείς θέλουμε να επικεντρωθούμε στις ομάδες και εμείς δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει την επόμενη χρονιά στην Euroleague».

Σε ό,τι αφορά τη ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβάλει κάποια ομάδα για να αποχωρήσει από τη διοργάνωση, ο Ισπανός διευκρίνισε: «Δεν είναι θέμα συμβολαίου. Υπάρχει μια συμφωνία διάρκειας 10 ετών, όχι με μένα, με την IMG ή με την Euroleague, αλλά με τις 11 ομάδες. Υπάρχει μια εσωτερική συμφωνία και, αν κάποιος θέλει να αποχωρήσει, πρέπει να πληρώσει αυτό το ποσό. Και αν δεν πληρώσει αυτό το ποσό, θα οδηγηθούμε στα δικαστήρια και δεν θα μπορεί να παίξει κάπου αλλού. Αυτό είναι θεωρητικό σενάριο, γιατί επαναλαμβάνω πως δεν έχουμε κάποια ένδειξη ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αγωνιστεί στην Euroleague. Εμείς μιλάμε για τα γεγονότα και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Έχουμε μόνο με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έκανε αυτές τις δηλώσεις για φυγή της ομάδας από την Euroleague. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε για τη συμπεριφορά του, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας, Μάνος Παπαδόπουλος, είναι εδώ στο Βελιγράδι μαζί με τον γιο του και παρακολουθεί το φάιναλ φορ. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έκανε μια δήλωση διαφορετική από τις προηγούμενες του ιδιοκτήτη της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναι 100% ομάδα Euroleague. Οι ομάδες είναι ελεύθερες να αποφασίσουν. Αυτή η ελευθερία χαρακτηρίζει και τη σχέση μας με τις ομάδες όσον αφορά τη FIBA. Αλλά εν κατακλείδι, δεν βλέπουμε τον Παναθηναϊκό εκτός Euroleague».

Ο Μπερτουμέου μίλησε ακόμη:
– Για τα μικρόφωνα στα τάιμ άουτ: «Οι προπονητές μας είπαν ότι δεν αισθάνονται καλά μπροστά σ’ αυτή την προοπτική, γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν όπως πιστεύουν ότι χρειάζεται. Είναι ίσως το μόνο πράγμα, στο οποίο έχουν επιμείνει στα τελευταία 10 χρόνια, οπότε οφείλουμε να το σεβαστούμε. Εργαζόμαστε για να βρούμε μία άλλη λύση, προκειμένου να τους φέρουμε πιο κοντά στο τηλεοπτικό κοινό την ώρα του αγώνα, και ίσως υιοθετήσουμε το μοντέλο του ΝΒΑ με τις μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις».

– Για την τηλεοπτική ομιλία των προπονητών πριν τα ματς: «Εκεί χρειαζόμαστε πολλή βελτίωση, γιατί οι περισσότερες ομιλίες είναι τυποποιημένες και τους προπονητές να μοιάζουν σαν ηθοποιούς που υποδύονται κάποιο ρόλο και να μην μιλούν αυθόρμητα».

– Για το ενδεχόμενο διοργάνωσης αγώνων μέσα στο Σαββατοκύριακο: «Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Θα ήταν καταστροφικό για τις εθνικές λίγκες και δεν έχουμε καμία πρόθεση να πάμε στα άκρα με διοργανώσεις που αποτελούν τον θεματοφύλακα του αθλήματος και θεωρούμε ότι επιτελούν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μπάσκετ».

– Για το ενδεχόμενο αλλαγών στο καλαντάρι της νέας σεζόν με αφορμή και τα «παράθυρα» της FIBA για τις Εθνικές ομάδες: «Τίποτε δεν θα αλλάξει του χρόνου. Οι όποιες μικρές αλλαγές θα γίνουν με φόντο την μεθεπόμενη σεζόν, οπότε και θα προστεθούν άλλες δύο ομάδες και θα φτάσουμε τις 18. Έχουμε επιλέξει ήδη την Μπάγερν Μονάχου από τη Γερμανία και δώσαμε στο γαλλικό μπάσκετ έναν ακόμη χρόνο για να δούμε ποια ομάδα πληροί καλύτερα τις σωστές προϋποθέσεις για το επίπεδο της Euroleague».

– Για τα λάθη των διαιτητών φέτος: «Πάντα θα γίνονται λάθη. Το αντίθετο θα ήταν παράλογο, τόσο για τους διαιτητές, όσο και για παίκτες και προπονητές… Δουλεύουμε, όμως, πολύ σκληρά και με τη βοήθεια της τεχνολογίας προσπαθούμε να βελτιώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους διαιτητές μας, ώστε να μειώσουν τα λάθη τους, αλλά όχι να τα εξαφανίσουν. Αυτό θα ήταν αδύνατον πολύ απλά, γιατί τα λάθη συμβάλλουν στη συνολική βελτίωση και προκαλούν αντίδραση».

– Για το διπλό ρόστερ της Μακάμπι στη Euroleague και το πρωτάθλημα του Ισραήλ: «Δεν μας ανησυχεί, γιατί πρόκειται για μία απόφαση που έχει να κάνει και με τις ισορροπίες ππου υπάρχουν στο ισραηλινό πρωτάθλημα και την σχέση που έχει η εκάστοτε ομάδα με την εθνική ομοσπονδία».

– Για την ραγδαία άνθηση του ΝΒΑ, στο οποίο καταλήγουν οι περισσότεροι καλοί Ευρωπαίοι παίκτες: «Πρόκειται για μία αναπόφευκτη πραγματικότητα, η οποία, όμως, δεν αναιρεί και το γεγονός ότι μόνο πέρυσι είχαμε άνοδο σε πολλούς τομείς, της τάξεως του 50%. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε με τίποτε να συγκρίνουμε τις δύο αγορές, καθώς επίσης και να πιάσουμε τα νούμερά τους. Χωρίς αμφιβολία, όμως, έχουμε κάνει πολλά βήματα εμπρός, για τα δεδομένα της Ευρώπης. Δεν έχουμε χρόνο να κλαίμε για το αν θα φύγει ο Ντόντσιτς, αντιθέτως επικεντρωνόμαστε στην παραγωγή του επόμενου Λούκα!».

– Για τις σχέσεις με τους παίκτες: «Όλες οι βελτιώσεις που κοιτάμε, θα πρέπει να είναι προς όφελος των παικτών. Αυτοί είναι το προϊόν, επομένως βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί τους».

– Για την επιλογή της Βιτόρια να φιλοξενήσει το επόμενο φάιναλ φορ: «Μετά το Βελιγράδι. που έχει το δικό του πνεύμα αλλά και μία εκπληκτική αύρα και σπουδαία μπασκετική παράδοση, επιλέξαμε τη χώρα των Βάσκων. γιατί η Μπασκόνια αποτελεί έναν οργανισμό που είναι ιδρυτικό μέλος της Euroleague, έχει μεγάλο και λειτουργικό γήπεδο. Σαν πόλη έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον να ανακαλύψεις τις «γωνιές» της, εξαιρετικό φαγητό και μηδέν κίνηση!».

19/05/2018 13:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: