“Καζάνι που βράζει” η Μόρια: Αγωνιούν οι Αρχές μετά το νέο ξέσπασμα βίας μεταξύ προσφύγων




Μπορεί η αστυνομία να πρόλαβε μια νέα είσοδο μεταναστών στην πόλη της Μυτιλήνης κλείνοντας τον δρόμο στο ύψος του Καρά Τεπέ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παρόμοιες σκηνές αποκλείεται να επαναληφθούν στο άμεσο μέλλον

Η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια είναι ιδιαίτερα τεταμένη κυρίως μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή μεταξύ Αράβων και Κούρδων. Υπό τον φόβο επεισοδίων αλλά και αντιποίνων αρχικά 120 Κούρδοι κυρίως γυναικόπαιδα εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις και φιλοξενούνται πλέον στο ΠΙΚΠΑ, ωστόσο χθες άλλα 300 άτομα βγήκαν από τον καταυλισμό και κατευθύνθηκαν προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν ήδη σε πλήρη ετοιμότητα πρόλαβαν και ανέκοψαν την πορεία των μεταναστών προς την πόλη, ωστόσο εκείνοι αντιδρώντας απέκλεισαν με τη σειρά τους την πρόσβαση στη Μυτιλήνη. Για αρκετές ώρες η κυκλοφορία προς την πρωτεύουσα της Λέσβου γινόταν μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ αργά το βράδυ του Σαββάτου μετά από αστυνομική επιχείρηση ο δρόμος άνοιξε και πάλι.

Οι Αρχές φοβούνται νέο ξέσπασμα βίας εντός του καταυλισμού καθώς η ένταση μεταξύ Αράβων και Κούρδων δεν έχει κοπάσει.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: