ΗΠΑ και ο Καναδάς αποτελούν αγορές υψηλής προτεραιότητας, λέει η Έλενα Κουντουρά




Του Αποστόλη Ζουπανιώτη, 
Διευθυντής Greek News

Πρόσκληση προς τους Ελληνοαμερικανούς και τους φιλέλληνες να έρθουν στην Ελλάδα με την οικογένειά τους και τους φίλους τους για τις διακοπές και να ζήσετε τις συναρπαστικές υψηλού επιπέδου εμπειρίες που η χώρα  απλόχερα προσφέρει όλες τις εποχές του χρόνου, απευθύνει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στο μήνυμά της προς την 9η εκστρατεία της Greek News για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, με τίτλο «Φέτος το Καλοκαίρι Πάμε Ελλάδα».

Η κ. Κουντουρά αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς αποτελούν αγορές υψηλής προτεραιότητας, στην οποίες ενισχύθηκε η παρουσία της Ελλάδας και υλοποιήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα προώθησης και προβολής τα τρία τελευταία χρόνια.

«Με επίμονες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες μας, εξασφαλίσαμε τον τριπλασιασμό  των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων  τη θερινή περίοδο. Μεγάλη  επιτυχία μας αποτέλεσε η πτήση Ντουμπάι- Αθήνα- Νέα Υόρκη που συνδέει από το Μάρτιο του 2017 την Ελλάδα με την Αμερική καθημερινά και όλο το χρόνο. Πετύχαμε  διψήφια αύξηση των αφίξεων την τελευταία τριετία, με περισσότερους από 1 εκατ. Αμερικανούς και Καναδούς επισκέπτες το 2017.  Καθιερώσαμε στενή συνεργασία με την Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων  ΑSTA και φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριό τους ASTA Destination Expo,  όπου δήλωσαν κατενθουσιασμένοι  από τη χώρα μας και το  ελληνικό τουριστικό προϊόν που θα προωθήσουν πολύ δυναμικά τα επόμενα χρόνια».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Η Ελλάδα είναι ένας καταξιωμένος διεθνής τουριστικός προορισμός, μία πολύ φιλική και ασφαλή χώρα με παγκοσμίως φημισμένη ζεστή φιλοξενία. Ξεχωρίζει ως το πιο πολύμορφο  σύμπλεγμα νησιών της Μεσογείου και της Ευρώπης, με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή, με περισσότερα από 100 νησιά,  και την  εκπληκτική της ενδοχώρα,  που προσφέρει ασύγκριτες αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.  Η εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική που υλοποιούμε με επιτυχία από το  2015 έχει οδηγήσει σε ιστορικά ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Αυξήσαμε κατά  25% τον εισερχόμενο τουρισμό με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 7% την τελευταία τριετία. Το 2017 καταγράψαμε ρεκόρ εσόδων και αφίξεων, με περισσότερους από 30 εκατ. διεθνείς επισκέπτες. Το  2018 έχει ξεκινήσει με νέα  διψήφια αύξηση και αποτελεί καταπληκτική τουριστική χρονιά για την Ελλάδα.

Επιμηκύναμε τη θερινή τουριστική περίοδο σε πολλούς προορισμούς όπου οι επισκέπτες μας απολαμβάνουν το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο. Ενισχύσαμε  το χειμερινό τουρισμό. Προωθήσαμε εκτός από τους δημοφιλείς, και  νέους ελληνικούς προορισμούς, στις παραδοσιακές αλλά και τις νέες αγορές ξένων επισκεπτών που ανοίξαμε. Αναπτύξαμε τον θεματικό τουρισμό και προσελκύσαμε επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Λίγες χώρες στον κόσμο προσφέρουν τέτοιο εύρος επιλογών σε προορισμούς και σε θεματικά τουριστικά προϊόντα, που συνδυάζουν ιστορία και πολιτισμό με διεθνή ακτινοβολία,  ανεκτίμητους θρησκευτικούς θησαυρούς, δραστηριότητες στη φύση, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και ευεξίας,  ψυχαγωγία, διασκέδαση,  εκπληκτικές αγορές,  εξαιρετική γαστρονομία  και τοπικά προϊόντα,  και φυσικά τον μοναδικό μας ήλιο, το ελληνικό φως, τις καταπληκτικές θάλασσες. Η Ελλάδα είναι κορυφαία επιλογή  για ταξίδια πόλεως, για γαμήλιο τουρισμό, για συνέδρια και επαγγελματικές συναντήσεις, για κρουαζιέρες, γιώτινγκ, καταδύσεις και για τουρισμό πολυτελείας.

Η Αμερική και ο Καναδάς είναι για εμάς αγορές υψηλής προτεραιότητας. Ενισχύσαμε την παρουσία μας και υλοποιήσαμε ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα προώθησης και προβολής τα τρία τελευταία χρόνια.  Με επίμονες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες μας, εξασφαλίσαμε τον τριπλασιασμό  των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων  τη θερινή περίοδο. Μεγάλη  επιτυχία μας αποτέλεσε η πτήση Ντουμπάι- Αθήνα- Νέα Υόρκη που συνδέει από το Μάρτιο του 2017 την Ελλάδα με την Αμερική καθημερινά και όλο το χρόνο. Πετύχαμε  διψήφια αύξηση των αφίξεων την τελευταία τριετία, με περισσότερους από 1 εκατ. Αμερικανούς και Καναδούς επισκέπτες το 2017.  Καθιερώσαμε στενή συνεργασία με την Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων  ΑSTA και φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριό τους ASTA Destination Expo,  όπου δήλωσαν κατενθουσιασμένοι  από τη χώρα μας και το  ελληνικό τουριστικό προϊόν που θα προωθήσουν πολύ δυναμικά τα επόμενα χρόνια.

Οι άρρηκτοι δεσμοί μας με την  Ομογένεια και την Εκκλησία και   η ζωντανή  φλόγα των ομογενών να επισκέπτονται την Ελλάδα, αποτυπώνεται στις εντατικές προσπάθειές μας για την συνεχή ανάπτυξη των σχέσεων και των συνεργασιών στον τουρισμό.

Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να ενισχύσουμε την επισκεψιμότητα των Ελλήνων της Διασποράς, διότι είναι πολύ σημαντικό οι  νέες γενιές να επισκέπτονται και να γνωρίζουν την πατρίδα τους. Η Ομογένεια  και οι Φιλέλληνες είναι η ζωντανή γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα με τον κόσμο. Προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό, τα ιδανικά και τις αξίες, τα έθιμα και τις παραδόσεις,  την ομορφιά της χώρας μας και των ανθρώπων της. Είσαστε οι  καλύτεροι πρεσβευτές της Πατρίδας μας.  Η επιτυχία του τουρισμού μας είναι και δική σας επιτυχία, είναι επιτυχία της Ελλάδας.

Με την ευκαιρία αυτής της  επικοινωνιακής εκστρατείας της  Greek News για 9η χρονιά,  σας προσκαλώ  να έρθετε να έρθετε στην Ελλάδα με την οικογένειά σας και τους φίλους σας για τις διακοπές σας,   και να ζήσετε τις συναρπαστικές υψηλού επιπέδου εμπειρίες που η πατρίδα μας απλόχερα προσφέρει όλες τις εποχές του χρόνου, ένας πραγματικά ασυναγώνιστoς προορισμός».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: