Η μητέρα του 10χρονου καταγγέλλει τους γιατρούς, ότι δεν έκαναν αξονική στο παιδί




Ευθύνες στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας επιρρίπτει η μητέρα του δεκάχρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, για το θάνατο του γιού της, η οποία καταγγέλλει ότι εάν το παιδί της υποβαλλόταν σε αξονική τομογραφία από την αρχή δεν θα πέθαινε.

Ο άτυχος Σταύρος κτύπησε το πρωί στο κεφάλι, ενώ έπαιζε μπάσκετ την ώρα του μαθήματος της γυμναστικής στο σχολείο όπου φοιτούσε.

Η Διεύθυνση του σχολείου είχε ενημερώσει τηλεφωνικώς τη μητέρα του, Μαρία Ανδρονίκου Γιωργαλλή, η οποία τον παρέλαβε από το σχολείο και τον μετέφερε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

«Δεν καθυστέρησα. Πήγα αμέσως στο Νοσοκομείο», ανέφερε στους δημοσιογράφους η τραγική μητέρα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου είχε μεταφερθεί το δεκάχρονος.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν παρέλαβε το παιδί της από το σχολείο αυτό έδειχνε μια χαρά, «περπατούσε και μιλούσε», όπως ανέφερε.

Η κα. Γιωργαλλή ανέφερε ότι κατά την άφιξη τους στο νοσοκομείο Λάρνακας χρειάστηκε να περιμένουν κάποια λεπτά προτού τους δει κάποιος γιατρός. Ακολούθως, όπως ανέφερε, το παιδί της εξετάστηκε από γιατρό σημειώνοντας ότι η εξέταση του κράτησε γύρω στα 25 λεπτά περίπου.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, όταν ρώτησε το γιατρό εάν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία το παιδί της λόγω του τραύματος στο κεφάλι, αυτός της απάντησε αρνητικά λέγοντας της, όπως υποστήριξε, ότι «όποιος πέσει τζαι κτυπήσει θα κάμνουμε αξονικό;». Ανέφερε επίσης ότι ο γιατρός της είπε ότι η ακτινογραφία είναι αρκετή.

Ακολούθως της είπε, ανέφερε, ότι παιδί της είναι μια χαρά και ότι μπορούσε να το πάρει σπίτι. «Έπρεπε να μείνει εκεί το μωρό να το κοιτάζουν κάθε δεκαπέντε λεπτά», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, όπως δήλωσε, έφυγαν από το νοσοκομείο και στις 11.43 πήρε τη Διευθύντρια του σχολείου τηλέφωνο για να την ενημερώσει ότι «είναι εντάξει το μωρό». Ωστόσο, είπε, όταν πήγαν σπίτι το παιδί ένοιωθε ζαλάδες και παραπονιόταν για πόνο στο αυτί του και φώναζε «μάμα πονώ».

Τότε, συνέχισε η τραγική μητέρα, με τη βοήθεια μιας φίλη της μετέφεραν ξανά το παιδάκι στο νοσοκομείο Λάρνακας, γύρω στη 1 το μεσημέρι. Ανέφερε επίσης ότι καθοδόν προς το νοσοκομείο, τους τηλεφώνησε για να υπάρχει κάποιος γιατρός στην είσοδο του νοσοκομείου για να παραλάβουν το παιδί της.

Η μητέρα καταγγέλλει ότι οι γιατροί έκαναν πάνω από μια ώρα για κάνουν αξονικό στο παιδί της και να το διασωληνώσουν παρά το ότι τους είπε ότι «είναι με δευτερόλεπτα που παίζουμε. Ξέρω. Μην αργείτε». Να σημειωθεί ότι η μητέρα είναι νοσηλεύτρια στο επάγγελμα.

Η ίδια υποστηρίζει ότι εάν έκαναν αξονικό στο παιδί κατά την πρώτη επίσκεψη τους στο νοσοκομείο «δεν θα πέθαινε το μωρό μου».

Είπε επίσης ότι κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με το ασθενοφόρο έπαθε το παιδί της έπαθε ανακοπή «τζαι εχάσαμε το μωρό μου».

«Έχασα το γιο μου λόγω του συστήματος και της ακαταλληλότητας των γιατρών. Το παιδί μου έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον τρεις ώρες για να κάνει όλες τις εξετάσεις προτού πάρει εξιτήριο», έλεγε κλαίγοντας.

«Και τώρα δεν έχω γιο αλλά αυτοί (οι γιατροί) έχουν τις κυβερνητικές δουλειές τους», ανέφερε.

Η κα. Δέσπω Σώζου, φίλη της μητέρας, σε δηλώσεις τις ανέφερε ότι «το παιδί κτύπησε το κεφάλι του στο κουγκρί την ώρα που έπαιζε μπάσκετ στο σχολείο».

«Ήταν ένα χαρούμενο και ήσυχο παιδάκι που του άρεσε να ασχολείται με τα αθλήματα», ανέφερε.

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης σε δηλώσεις στο χώρο του νοσοκομείο εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό συμβάν και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του μαθητή.

Είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφος του Υπουργός Υγείας διέταξαν έρευνα «και θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί και αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν…δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».
Είπε ότι από την ενημέρωση της οποίας έτυχε από τους γιατρούς, το παιδί μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Λάρνακας στο νοσοκομείο Λευκωσίας διασωληνωμένο.

«Έγινε το συμβάν το πρωί στο σχολείο την ώρα του μαθήματος της φυσικής αγωγής ενώ έπαιζαν μπάσκετ τα παιδιά. Έπεσε στο έδαφος, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του σχολείου», ανέφερε.

Επικαλούμενος τα όσα του ανέφερε η μητέρα του δεκάχρονου, στο νοσοκομείο Λάρνακας είπε ότι «έγινε ακτινογραφία στο παιδί. Της είπαν ότι είναι εντάξει μπορεί να πάει στο σπίτι».

Ο Υπουργός είπε ότι η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών μετέβησαν στο νοσοκομείο Λάρνακας «και μαζεύουν όλα τα τεκμήρια».

Η μητέρα επαναπατρίστηκε στην Κύπρο από τον Καναδά και διαμένει με το σύζυγο της και πατέρα του άτυχου παιδιού, Τάσο Γιωργαλλή στο Αλεθρικό. Η οικογένεια έχει ακόμη ένα παιδάκι 3,5 ετών.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – Γιώργος Μιχαήλ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/05/2018 22:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: