Η Μέρκελ “ποντάρει” στη λύση του Σκοπιανού: Τηλεφωνικές επικοινωνίες με Τσίπρα και Ζάεφ




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε χθες Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος μετά την συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Οι συνομιλίες της κας Μέρκελ έγιναν σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Σόφια και που ανάμεσα στα άλλα, στην ατζέντα υπήρξε το θέμα των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό και γενικότερα η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Το ενδιαφέρον της Γερμανίας για την επίλυση του ζητήματος δεν προκαλεί έκπληξη, αντίθετα η Γερμανίδα καγκελάριος έχει δείξει καθ’ όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων την πρόθεσή της να ενημερώνεται στενά για την πορεία τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλο το τελευταίο διάστημα πηγές από την Αθήνα ξεκαθάριζαν ότι δεν υπάρχουν πιέσεις από διεθνείς παράγοντες προς την πλευρά τους, ούτε από τη μεριά της Ευρώπης, ούτε από την μεριά των ΗΠΑ, ούτε από το ΝΑΤΟ. Καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων, οι πιέσεις που ασκούνται αυτή τη φορά είναι προς την πλευρά των Σκοπίων, καθώς θεωρείται ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει αρκετά βήματα στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος

HELLAS JOURNAL 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: