Η Κατρίν Ντενέβ πρωταγωνίστρια στην ταινία του νικητή του Χρυσού Φοίνικα Κόρε-‘Εντα




Η Κατρίν Ντενέβ θα έχει τον βασικό ρόλο στην προσεχή ταινία μεγάλου μήκους του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Εντα, νικητή του Χρυσού Φοίνικα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσε η συμπαραγωγή. Στην ταινία “La verite sur Catherine” (Η αλήθεια για την Κατρίν) όπως αναμένεται να είναι ο τίτλος της, θα παίξουν η Ζιλιέτ Μπινός, η Λουντιβίν Σανιέ και ο Αμερικανός ‘Ιθαν Χόουκ, αναφέρει η ανακοίνωση των 38 Productions και Bunbuku.

Η Ντενέβ θα υποδυθεί ένα ίνδαλμα του κινηματογράφου που λατρεύτηκε από τους άνδρες, η οποία γυρίζει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και ταυτόχρονα εκδίδει τα απομνημονεύματά της. Ένα βιβλίο που θα προκαλέσει μια συνάντηση με την κόρη της (Ζιλιέτ Μπινός), στην οποία θα υπάρξει και επίλυση διαφορών, υπό το βλέμμα ανδρών που τις περιβάλλουν, σύμφωνα με την περίληψη που έγινε γνωστή.

Ο διανομέας στη Γαλλία Βενσέν Μαραβάλ δήλωσε στο περιοδικό Screen Daily ότι τη συγκρίνει με την ταινία του “Sunset Boulevard” (Η λεωφόρος της Δύσης) του Μπίλι Γουάιλντερ, ως προς “τους μύθους και την πραγματικότητα μιας ηθοποιού”.

Θα είναι η 14η ταινία του Κόρε-‘Εντα, ο οποίος βραβεύτηκε από τις Κάννες για την ταινία του “Shoplifters”. Πρώτος Χρυσός Φοίνικας για την Ιαπωνία, μετά “Το Χέλι” του Σοχέι Ιμαμούρα το 1997, αυτή η μεγάλου μήκους ταινία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που φυτοζωεί, κλέβει από τα μαγαζιά και δίνει προσωρινό καταφύγιο σε ένα κορίτσι.

 

24/05/2018 16:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: