Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Β. Κορέα, εάν δεχθεί την “ταχεία” αποπυρηνικοποίηση, είπε ο Πομπέο




Οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες» να βοηθήσουν την οικονομία της Βόρειας Κορέας εάν η Πιονγκγιάνγκ λάβει «θαρραλέα μέτρα» με στόχο την «ταχεία αποπυρηνικοποίησή» της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Κανγκ Κιουνγκ-γουα στην Ουάσιγκτον, οι δύο υπουργοί επανέλαβαν το αίτημα σχετικά με την «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.

«Πιστεύω ότι συμφωνούμε απόλυτα σχετικά με τους απώτερους στόχους» διαβεβαίωσε ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τη Βόρεια Κορέα όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να προετοιμάσει την προσεχή Σύνοδο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Νοτιοκορεάτης ομόλογος του Πομπέο επέμεινε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας δεν θα αρθούν πριν από τη Σύνοδο της 12ης Ιουνίου μεταξύ Τραμπ- Κιμ.

«Είμαστε απόλυτα σαφείς ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι και εφόσον δούμε την ανάληψη ορατής, ουσιαστικής δράσης από τη Βόρεια Κορέα με στόχο την αποπυρηνικοποίηση» τόνισε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

11/05/2018 23:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: