Η φρεγάτα ΨΑΡΑ συμμετείχε στην πολυεθνική άσκηση «PHOENIX EXPRESS 2018», στη Μεσόγειο




Ολοκληρώθηκε σήμερα η ετήσια πολυεθνική άσκηση «PHOENIX EXPRESS 2018», που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του κρητικού και λιβυκού πελάγους και της κεντρικής Μεσογείου, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μονάδες από την Αλγερία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, τον Καναδά, τη Λιβύη, τη Μάλτα, το Μαρόκο, την Μαυριτανία, την Τουρκία και την Τυνησία. Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη φρεγάτα ΨΑΡΑ μετά οργανικού ελικοπτέρου (τύπου S70B, Aegean Hawk), ομάδες της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών και επιτελείς.

Σκοπός της άσκησης, που διοργανώθηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ, ήταν η προσέγγιση των χωρών της Βόρειας Αφρικής και η αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων από τη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Επιπλέον συνετέλεσε στην εξάσκηση και αξιολόγηση πολυεθνικών ναυτικών δυνάμεων σε ένα ευρύ φάσμα ναυτικών επιχειρήσεων, με σκοπό την επίτευξη διαλειτουργικότητας και την επαύξηση των δυνατοτήτων των συμμετεχόντων στην εκτέλεση επιχειρήσεων ναυτικής ασφάλειας.

Στη σημερινή τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη ναυτική βάση της Σούδας, παρέστησαν ο Υπαρχηγός Στόλου υποναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης και η Διοικητής του 6ου Στόλου αντιναύαρχος Lisa M. Franchetti.

11/05/2018 20:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: