Η υπηρεσία εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασε ως «απαράδεκτα» σχόλια για το Ολοκαύτωμα, που έκανε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, απηχώντας τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν σήμερα από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Χωρίς περιστροφές, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) αναφέρει σε δήλωσή της: «Η ομιλία που ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έκανε στις 30 Απριλίου περιείχε απαράδεκτες παρατηρήσεις αναφορικά με τις ρίζες του Ολοκαυτώματος και τη νομιμότητα του Ισραήλ.

«Τέτοια ρητορική ευνοεί μόνο αυτούς που δεν θέλουν μια λύση δύο κρατών, την οποία ο πρόεδρος Αμπάς έχει επανειλημμένα υποστηρίξει».

Ο Νετανιάχου ζήτησε να υπάρξει διεθνής καταδίκη του «αντισημιτισμού» που επέδειξε, σύμφωνα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο Αμπάς υποστηρίζοντας τη Δευτέρα ότι οι διώξεις εβραίων στην Ιστορία της Ευρώπης οφείλονταν στη συμπεριφορά τους.

Η ΕΥΕΔ προσθέτει: «Ο αντισημιτισμός δεν είναι απειλή μόνο για τους εβραίους, αλλά μια θεμελιώδης απειλή για τις ανοικτές και φιλελεύεθρες κοινωνίες μας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση οποιασδήποτε μορφής αντισημιτισμού και οποιασδήποτε απόπειρας να συγχωρηθεί, να δικαιολογηθεί ή να υποτιμηθεί η σημασία του Ολοκαυτώματος».

02/05/2018 16:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: