Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, για το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και οι προτεραιότητες της Άγκυρας και το Κυπριακό προβάλλονται ως κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Άλλα δημοσιεύματα αφορούν τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα σε Λεμεσό και Πάφο, την κόντρα Υπουργού Παιδείας και ΠΟΕΔ για τον θάνατο μαθητή, τη βία στα γήπεδα και το νέο μακελειό σε σχολείο του Τέξας.

H «Αλήθεια» με τίτλο «Βαρώνοι υπεράνω υποψίας» γράφει, στο κύριο της θέμα, για δήλωση – βόμβα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για πρόσωπα που πιθανόν να κρύβονται πίσω από τα κυκλώματα ναρκωτικών και ότι 308 χιλιάδες ευρώ εντοπίστηκαν σε χρηματοκιβώτια σπιτιών, έπειτα από χθεσινές έρευνες σε Αγία Νάπα και Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι τρεις νεκρούς και επτά ορφανά άφησαν πίσω τους τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα που έγιναν με διαφορά μερικών ωρών το βράδυ της Πέμπτης, σε Λεμεσό και Πάφο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νέες αποκαλύψεις από τον Κοκότση στην υπόθεση ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Οργανωμένο έγκλημα και με ‘λευκό κολάρο’» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, εμμέσως πλην σαφώς, μίλησε για τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα στον υπόκοσμο και συχνά αποκαλούνται «επιχειρηματίες». Αλλού γράφει ότι στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η αντιπαράθεση εκπαιδευτικών – Υπ. Παιδείας, με αφορμή το πόρισμα της έρευνας για τον τραυματισμό του μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή και την απόφαση για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον εκπαιδευτικού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε προεκλογικές φιέστες του Ερντογάν.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Στο ράφι μέχρι νεωτέρας» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι η ατζέντα των προτεραιοτήτων της Άγκυρας έχει αλλάξει, και το Κυπριακό έχει μπει στο ράφι μέχρι νεωτέρας, καθώς και ότι τον Σεπτέμβρη αναμένει εξελίξεις η Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αποχή φιλάθλων και τα μέτρα έφεραν μείωση της βίας στα γήπεδα και ότι εκδόθηκαν 76 διατάγματα αποκλεισμού για την περίοδο 2017-18. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση Υπουργού Παιδείας και ΠΟΕΔ για τους χειρισμούς του δασκάλου, που είχε την ευθύνη του μαθήματος κατά τον τραυματισμό του 10χρονου μαθητή στο Αλεθρικό.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Αποκαλύψετε ποιούς ‘θαυμάζετε’ κύριε Ιωνά» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου υποστήριξε χθες ότι «μπορεί στη δομή μιας πυραμίδας εμπορίας ναρκωτικών να έχει άτομα που θαυμάζουμε για τη σωστή επιχειρηματική τους δραστηριότητα». Αλλού γράφει ότι τρεις νέοι άνθρωποι προστέθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ασφάλτου, σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε τέσσερις προτάσεις νόμου για τους δανειολήπτες και την αποτελεσματική προστασία των εγγυητών.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» γράφει στο κύριο της θέμα, υπό τον τίτλο “Η Αστυνομία αντικρούει την επίθεση”, ότι η Αστυνομία αντέκρουσε την Παρασκευή τους ισχυρισμούς περί πρωτοφανούς αύξησης των σοβαρών εγκλημάτων, την ώρα που ο Δήμαρχος Πάφου κατηγόρησε ορισμένα μέλη της Δύναμης ότι «παίρνουν χρήματα για να κλείνουν τα μάτια». Σε άλλο θέμα γράφει ότι έφηβος πυροβόλησε και σκότωσε δέκα άτομα σε σχολείο στο Τέξας και δημοσιεύει φωτογραφία από το χώρο του συμβάντος. Αλλού γράφει ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια κούρσα ενάντια στο χρόνο, όπως λέχθηκε σε συνέδριο στη Λευκωσία.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
19/05/2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: