Οι αγορές κατοικιών «έριξαν» το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας




Με ρυθμό 2,2%, ελαφρώς χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η ανάπτυξη επηρεάστηκε από τη μείωση στις αγορές κατοικιών, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε από την αύξηση στις επιχειρηματικές επενδύσεις. Το προηγούμενο έτος η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, έτρεξε με ρυθμό 2,9%.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν πως παραδοσιακά το πρώτο τρίμηνο η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με χαμηλότερους ρυθμούς σε σύγκριση με τα επόμενα τρίμηνα, ενώ τα στοιχεία θα αναθεωρηθούν εκ νέου τον ερχόμενο μήνα.

Οι αγορές κατοικιών υποχώρησαν κατά 2% επηρεάζοντας αρνητικά τον ευρύτερο ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που εξισορροπήθηκε από την αύξηση των επενδύσεων εταιρειών. Ο ρυθμός ανάπτυξης επηρεάστηκε επίσης αρνητικά από την μικρότερη ιδιωτική κατανάλωση σε υπηρεσίες, περιλαμβανομένης της υγείας. Ωστόσο η κατανάλωση σε προϊόντα, κυρίως σε αυτοκίνητα είχε θετική συμβολή στο ρυθμό ανάπτυξης.

ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
30/05/2018 19:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: