H διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, είπε ο Κουτσούμπας




“Όσο μεγαλώνει η στρατηγική σύγκλιση των αστικών κομμάτων, ιδιαίτερα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (Κίνημα Αλλαγής), τόσο οξύνονται οι φραστικές αντιπαραθέσεις, οι κορώνες, οι οξύνσεις για επιμέρους ζητήματα και λεπτομέρειες. Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τεχνητής πόλωσης, προκειμένου να κρύψουν ότι οι προτάσεις όλων τους είναι εντός των τειχών των λυκοσυμμαχιών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Σε αυτούς ακριβώς δίνουν τα αστικά κόμματα διαπιστευτήρια, για το ποιος μπορεί να είναι ο ικανότερος διαχειριστής της πολιτικής υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του” υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία σε εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματος για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξίσου επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αναφερόμενος “στην κοροϊδία περί «καθαρής εξόδου από την κρίση», περί «κατάργησης των μνημονίων», περί «επιστροφής στην κανονικότητα»” είπε ότι είναι “ιδιαίτερα επικίνδυνες και οι αυταπάτες που επιδιώκει να σπείρει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Είπε ότι “βασικά χαρακτηριστικά της ονομαζόμενης «μνημονιακής πολιτικής» σε βάρος των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών κ.ά. είναι ενσωματωμένα στις ίδιες τις αποφάσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ και αφορούν κάθε κράτος-μέλος της, ότι είναι επιδιώξεις και στόχοι και του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου” προσθέτοντας “στα μνημόνια που ψήφισαν όλοι τους μαζί, έχουν ενσωματωθεί εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι που είναι σε πλήρη ισχύ και μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος”.

“Το κάλεσμά μας: «Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού», «Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, του ΝΑΤΟ», είναι η ρεαλιστική και νικηφόρα απάντηση για τον ίδιο το λαό, το κίνημα” υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή, στην πάλη για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων, στην ανάκτηση των τεράστιων οικονομικών απωλειών που είχε η εργατική τάξη τα χρόνια της κρίσης, στην ανατροπή, στη διέξοδο με ανάπτυξη προς όφελος της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων”.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κίνημα υπό προϋποθέσεις μπορεί σήμερα να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενώ απαντώντας στην ρητορεία ότι “το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στον σοσιαλισμό”, είπε “εκεί βρίσκεται η πραγματική, οριστική λύση”.

Επισήμανε, ταυτόχρονα, ότι το ΚΚΕ καθημερινά καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις,για τα λαϊκά προβλήματα προσθέτοντας “λέμε, όμως, στους εργαζόμενους ότι αφού κάνετε έναν αγώνα για να κερδίσετε, έστω μικρές ανάσες ανακούφισης, θα πρέπει να το πάτε μέχρι το τέλος. Θα πρέπει η εργατική τάξη, ο λαός να πάει τον αγώνα μέχρι το τέλος, να μην τον αφήσει στη μέση. Να συνειδητοποιήσουν οι εργάτες και εργάτριες ποια είναι η πραγματική αιτία, ποια κοινωνία πρέπει να οικοδομήσουμε”.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ παίρνει υπόψη του τις βασικές εξελίξεις στους κλάδους της βιομηχανίας και τόνισε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα της συζήτησης ώστε να καταλαβαίνει ο κάθε εργάτης και εργάτρια και το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης και το χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

“Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου δεν εξαφανίζονται όταν έρθει η καπιταλιστική ανάκαμψη και όταν το μνημόνιο τελειώσει, όπως λέει η κυβέρνηση. Αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν, όσο υπάρχει ΕΕ, όσο υπάρχει καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, όσο δηλαδή υπάρχουν αυτά που υποστηρίζουν και η σημερινή κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, παλιά ή νεόκοπα” είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία και στο όνομά της θα παραμένει και θα ενισχύεται όλο το αντεργατικό-αντιλαϊκό οπλοστάσιο.

“Η “δίκαιη ανάπτυξη”, η “παραγωγική ανασυγκρότηση” του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που φέρνει κέρδη για τα μονοπώλια, ανεργία και εκμετάλλευση για την εργατική τάξη” ανέφερε προσθέτοντας ότι δίπλα στον στόχο της ανάπτυξης ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει και την “διατήρηση της «κοινωνικής συνοχής», δηλαδή της «ταξικής συνεργασίας»”, ενω το “νέο σλόγκαν για να καθυποτάξουν το κίνημα, είναι η ανάγκη ύπαρξης «εθνικής γραμμής».

“Τέτοια «εθνική γραμμή», όπως την εννοούν ΣΕΒ, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και οπορτουνισμός, δεν μπορεί να υπάρξει, στον αιώνα τον άπαντα! Πραγματική εθνική γραμμή είναι μόνο ό,τι συμφέρει, ό,τι είναι σε όφελος του εργάτη, του υπάλληλου, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων” τόνισε.

Είπε επίσης, ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το εργάτη υποταγμένο στις απαιτήσεις του εργοδότη, επιδιώκουν να ταυτίσει ο εργάτης τα συμφέροντά του με τα συμφέροντα του βιομήχανου και ταυτόχρονα “κλείνουν το μάτι στους κεφαλαιοκράτες, ότι τα κέρδη τους είναι διασφαλισμένα, ότι η εξουσία τους δεν απειλείται, είναι εξασφαλισμένη”.

“Για αυτή την «κοινωνική συνοχή» δουλεύουν κοπιαστικά εκτός από τους κυβερνώντες και οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε άλλα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, όπου έχουν πλειοψηφία” είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι αυτές οι συνδικαλιστικές που δουλεύουν πλαίσιο “συμβιβασμού και ενσωμάτωσης” με πλαίσιο “καθαρά εργοδοτικό-ευρωενωσιακό” προκήρυξαν την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 30 Μαΐου, επιδιώκοντας “να οδηγήσουν σε εκφυλισμό και πλήρη υποταγή το συνδικαλιστικό κίνημα”.

Δε θα τα καταφέρουν! Οι κομμουνιστές, το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, οι αντικαπιταλιστικές-αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις της κοινωνικής συμμαχίας μέσα στο κίνημα θα τους ακυρώσουν αυτούς τους σχεδιασμούς” υπογράμμισε.

“Οι εργάτες δεν πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, όπως είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ. ΑΛΛ., τα άλλα τα μικρότερα αναχώματα που έστησαν και στήνουν.. Παλιότερα τα «Ποτάμια» και το ξέθαμα γραφικών «Λεβέντηδων».. Αλλά και άλλους διαθέσιμους και χρήσιμα τσιράκια του συστήματος, όπως οι χρυσαυγίτες, οι ναζί, οι φασίστες, οι ακροδεξιοί, οι ρατσιστές, όλη η σαπίλα του ντουνιά. Όλοι αυτοί είναι από τη μια μεριά της όχθης των αφεντικών” είπε ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας, “από την άλλη μεριά είναι οι πραγματικές λαϊκές αγωνίες. Απέναντι σε όλους αυτούς είναι το ταξικό εργατικό κίνημα, η κοινωνική συμμαχία εργατών-αγροτών-αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ. Στο πλευρό όλων αυτών στέκεται μόνο το ΚΚΕ, που με συνέπεια και σταθερότητα παλεύει, που προβάλει το μόνο ρεαλιστικό, φιλολαϊκό δρόμο με το λαό στην εξουσία”.

“Η ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ δίνει τη δυνατότητα στο Κόμμα μας να εκφράσει ατόφια, γνήσια τη λαϊκή δυσαρέσκεια, απέναντι σε όλους αυτούς που μας ματώνουν χρόνια. Προβάλλουμε και κάνουμε γνωστή ολόκληρη τη στρατηγική μας, η οποία συνίσταται στη θέση ότι η Ελλάδα της κοινωνικής ευημερίας, της ειρήνης, η Ελλάδα, στην οποία ο λαός γίνεται ιδιοκτήτης του πλούτου, οργανωτής της παραγωγής αλλά και όλης της κοινωνικής ζωής, διαμορφώνοντας και τα αντίστοιχα όργανα εξουσίας, δεν χωράει μέσα στην ΕΕ, στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ” ανέφερε στη συνέχεια.

“Η πάλη μας για την ανατροπή τους, ισοδυναμεί με την πάλη που κάνει ή πρέπει να κάνει κάθε λαός στη χώρα του, για να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί, για να ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα και να οικοδομήσει μια καλύτερη ανώτερη κοινωνία, τη σοσιαλιστική-κομμουνιστική” πρόσθεσε, τονίζοντας την αναγκαιότητα της λαϊκής παρέμβασης ώστε “να μην επιτρέψουν εναλλακτικά σχέδια, που θα δώσουν ανάσα ζωής και χρονικό περιθώριο να συνεχίσει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ την ορμητική επίθεσή τους στην εργατική τάξη, στο λαό”.

“Να μην μπλεχτούν οι λαοί σε ανταγωνισμούς, που μπορεί να φέρουν πιο κοντά παλιούς και νέους τοπικούς και περιφερειακούς πολέμους, είτε στο έδαφος της Ευρώπης είτε στον ευρύτερο χώρο” πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι “δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί λαοί, αλλά υπάρχουν λαοί αποφασισμένοι να παλέψουν, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, όσο κι αν τους βάζουν μπροστά εμπόδια οι δυνάμεις του καπιταλιστικού σκότους”.

“Έτσι, αν κάθε λαός ανοίξει το δρόμο στη δική του χώρα, κάνει το καθήκον του στη δική του χώρα, αυτά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, τα ρήγματα στην αστική εξουσία, σε μία ή περισσότερες χώρες, σε μια ομάδα χωρών, σε μια ήπειρο, σε όλο τον κόσμο αύριο, θα γίνουν οι επαναστατικές φλόγες που θα φωτίσουν το μέλλον της ανθρωπότητας” υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας σε ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος καθώς, οπως είπε, “η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, πρώτα απ’ όλα μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, τις στρατηγικής σημασίας υποδομές, είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων”.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

19/05/2018 22:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: