Για καπρίτσια των Ελληνοκυπρίων μιλά ο Ταγίπ: Τους “θυμήθηκε” στο γεύμα για το ραμαζάνι




Εξαιτίας των καπρίτσιων της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν μπορεί να διανυθεί απόσταση για τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του χθες το βράδυ κατά το ιφτάρι (πρώτο γεύμα μετά τη νηστεία του Ραμαζανιού) που παρέδωσε στους Πρέσβεις στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο κόσμος περνά από μια οδυνηρή περίοδο και πως κανείς δεν αισθάνεται ασφάλεια με την πραγματική έννοια του όρου.

“Η επίλυση των προβλημάτων του κόσμου περνάει μέσα από την διπλωματία. Αλλά το τελευταίο διάστημα αυτό αποτυγχάνει. Λόγω των καπριτσιών της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν μπορεί να διανυθεί απόσταση για τη λύση του Κυπριακού. Το παλαιστινιακό όσο περνάει ο καιρός μετατρέπεται σε τραγωδία, κάποιοι εμποδίζουν συνεχώς τη λύση στην συριακή κρίση κατά την οποία εδω και εφτά χρόνια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους 13 εκατομμύρια Σύριοι και ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το 2023 θα λειτουργήσει ο πρώτος αντιδραστήρας.

Πρόσθεσε πως όλος ο κόσμος πρέπει να καθαρίσει από τα πυρηνικά όπλα και πως εκείνοι που έχουν στα χέρια τους 15 χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές απειλούν τον κόσμο.

“Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς. Πιστεύουμε ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα σε αυτό”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 22/05/2018 06:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: