Για άριστη κατάσταση των σχέσεων με την Ελλάδα ομιλεί ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ




Την καθιέρωση στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Νίκος Κοτζιάς, στη διάρκεια συνάντησής τους, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Χέδερ Νάουερτ, αναφέρονται τα εξής:

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Πομπέο και ο Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς συζήτησαν την άριστη κατάσταση των διμερών σχέσεων και συμφώνησαν να καθιερώσουν έναν Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας σε βασικούς τομείς συνεργασίας.

Ο Υπουργός επάινεσε την Ελλάδα για τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός προσέφερε επίσης συνεχή στήριξη στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο ρόλο τους ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση 2018 Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία για αυτά και άλλα διμερή, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα για να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: