“Γέφυρα” στην ανάπτυξη των Τουριστικών Σχέσεων με την Κρήτη ο Λίβανος και η Βηρυτός

Η Λιβανέζικη αγορά αποτελεί για την Κρήτη μια ευκαιρία, μια αναδυόμενη αγορά στην οποία επιχειρεί να διεισδύσει και να εδραιώσει την παρουσία της με τους Λιβανέζους να αγαπούν την Κρήτη. Photo ΑΠΕ ΜΠΕ
Ο Λίβανος και η Βηρυτός, μπορούν να αποτελέσουν “Γέφυρα” στην ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων με την Κρήτη και για το λόγο αυτό επιχειρείται άνοιγμα της Περιφέρειας Κρήτης στην τουριστική αγορά του Λιβάνου. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Greek Tourism Workshop στο Λίβανο με απόλυτη επιτυχία σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αυτοδιοικητικής αρχής του νησιού.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο business center “The Bridge” της Βηρυτού την Τρίτη 2 Μαΐου 2018 τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, και στόχο είχε να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στο Λίβανο, να ενδυναμωθεί περαιτέρω η σχέση με τη χώρα μας και να ενισχυθεί η ροή επισκεπτών από τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά.

Η Λιβανέζικη αγορά αποτελεί για την Κρήτη μια ευκαιρία, μια αναδυόμενη αγορά στην οποία επιχειρεί να διεισδύσει και να εδραιώσει την παρουσία της με τους Λιβανέζους να αγαπούν την Κρήτη, να το επισκέπτονται για διακοπές εστιάζοντας κυρίως στις παραλίες μας, στην Κρητική διατροφή, στις δραστηριότητες, τη νυχτερινή ζωή και τα ψώνια και όταν ταξιδεύουν σύμφωνα με τους ειδικούς, ξοδεύουν αρκετά χρήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, ανέφερε πως ο Λίβανος και η Βηρυτός, μπορούν να αποτελέσουν “Γέφυρα” στην ανάπτυξη των Τουριστικών Σχέσεων με την Κρήτη: «Οι B2B συναντήσεις ήταν εξαιρετικές, σε ποσότητα και ποιότητα, ενώ μας αποκάλυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία κύρια σε σχέση με το πώς βλέπουν οι Λιβανέζοι την Κρήτη, ένα νησί, λίγο μεγαλύτερο από την χώρα τους. ‘Αριστη, στον λόγο τιμή προς απόδοση, ειδικά σε σχέση με άλλα νησιά και με μαγικό το τετράπτυχο “ομορφιά, κουλτούρα, διασκέδαση, φιλοξενία».

Το καλοκαίρι του 2018 θα πετούν από το Λίβανο 3 ναυλωμένες απευθείας πτήσεις την εβδομάδα προς Κρήτη, δίνοντας την ευκαιρία στους Λιβανέζους να γνωρίσουν τον προορισμό Κρήτη. Υπογραμμίζεται ότι οι επισκέπτες από το Λίβανο προς την Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς την τελευταία πενταετία. «Βασικό σημείο βελτίωσης η αύξηση των πτήσεων charter. Σε μια συνάντηση, όπου η Κρήτη είχε και πάλι εξαιρετική παρουσία αποτέλεσμα που επέρχεται όταν είναι εμφανής, η καλή συνεργασία Αιρετών και Υπηρεσιακών παραγόντων» είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

Το Greek Tourism Workshop αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον Ελληνικό Τουρισμό στο Λίβανο και από την πλευρά του Λιβάνου συμμετείχαν τα σπουδαιότερα τουριστικά γραφεία της χώρας. Τόσο ο κ. Κώτσογλου όσο και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Αλεξάκης πραγματοποίησαν διαπροσωπικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες του Λιβάνου με σκοπό την ανάδειξη της Κρήτης και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων καθώς και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις περαιτέρω συνεργασίας με τους Λιβανέζους Tour Operators.

Το αποτέλεσμα των συναντήσεων ήταν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ένταξη της Κρήτης στα τουριστικά τους πακέτα.

 

05/05/2018 21:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μ. Λαμπαθάκης
Ρέθυμνο, Greece

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal