Φέτος το καλοκαίρι πάμε πάλι Ελλάδα: 9η εκστρατεία της Greek News για τον τουρισμό




Η εφημερίδα Greek News με υπερηφάνεια και φέτος ανακοινώνει την 9η  εκστρατεία της για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, προτρέποντας Ελληνοαμερικανούς και Φιλέλληνες να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει από τις 21 Μαΐου και μέχρι τις 23 Ιουλίου και στο διάστημα αυτό η έντυπη εβδομαδιαία εφημερίδα Greek News και η ηλεκτρονική της έκδοση Greek News Online θα φιλοξενούν μηνύματα από Έλληνες, Ελληνοαμερικανούς και αμερικανούς που θα προτρέπουν τον κόσμο να επισκεφθεί την Ελλάδα, μαζί με ιστορίες για προορισμούς, δρώμενα, ιστορία, πολιτισμό κλπ. Φέτος θα δοθεί ακόμη περισσότερο βάρος σε ιστορίες που θα απευθύνονται στο αγγλόφωνο κοινό, καθώς το ελληνόφωνο διατηρεί στενότερους δεσμούς και έχει τακτικότερη επαφή με την Ελλάδα.

Η πρώτη εκστρατεία της εφημερίδας – που ήταν και η πρώτη από ΜΜΕ του Ελληνισμού παγκοσμίως – ξεκίνησε το Μάιο του 2010, αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα της Marfin, με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της γενέτειράς μας η οποία είχε πληγεί στα μάτια των αμερικανών και των Ομογενών και ταυτόχρονα μέσω του τουρισμού να βοηθήσει η Ομογένεια την δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση Ελλάδα.

Από τότε, επαναλαμβάνει την δωρεάν αυτή διαφημιστική προβολή της γενέτειράς μας  κάθε χρόνο, ακόμη και τώρα που πλέον ο τουρισμός σπάει κάθε χρονιά ρεκόρ. Γιατί οι ετήσιες επισκέψεις των Ελληνοαμερικανών στην Ελλάδα βοηθούν στη διατήρηση των δεσμών της Ομογένειας με τη γενέτειρα και για νέα παιδιά αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να κρατήσουν τις ελληνικές τους ρίζες.

Και τονίζουμε το δωρεάν γιατί παρά τη βελτίωση των οικονομικών της χώρας, τα κονδύλια που επιτρέπουν οι προϋπολογισμοί της λιτότητας είναι περιορισμένα, ακόμη και γι’ αυτόν το κερδοφόρο κλάδο της οικονομίας. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν από τον ΕΟΤ διαφημιστικά κονδύλια για ΜΜΕ στο εξωτερικό, είτε είναι ξενόγλωσσα, είπε ελληνόφωνα. Εμείς ως ομογενειακά μέσα δεν θα πρέπει να βοηθήσουμε προβάλλοντας την Ελλάδα;

Υπάρχει όμως κι ένας άλλος λόγος, αυτός της επίδειξη πατριωτικού φρονήματος και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα εκεί που η γενέτειρα πονάει, στην οικονομία της. Ο τουρισμός είναι ο μοναδικός ίσως κλάδος της Οικονομίας που γεννά θέσεις εργασίας και προσελκύει νέες επενδύσεις. Η κινητικότητα που δημιουργήθηκε με εκστρατείες-  όπως της Greek News πριν 9 χρόνια –  εστίασε την προσοχή στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών, μέσω αναβάθμισης του προσφερόμενου προϊόντος, βελτίωσης του μηνύματος, εξειδίκευσης του στόχου, διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάδειξης όλων των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Ελλάδα, 365 μέρες το χρόνο.

Όταν ξεκινήσε η προσπάθεια κάποιοι χλεύασαν, λέγοντας οι Έλληνες έτσι κι αλλιώς πηγαίνουν στην Ελλάδα. Αν αυτό συνέβαινε, από τους 1,6 εκατομμύρια που δηλώνουν στην επίσημη απογραφή την ελληνική τους καταγωγή και το ακόμη ένα εκατομμύριο με χαλαρότερες ελληνικές ρίζες, τουλάχιστον το ένα τρίτο θα επισκεπτόταν την Ελλάδα μία φορά το χρόνο. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει.

Πριν δύο χρόνια, η Greek News έθεσε στόχο της εκστρατείας της να επισκεφθούν την Ελλάδα 1.000.000 άτομα από την Αμερική. Πλησιάζει το στόχο, αλλά ακόμη να καλυφθεί. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτός και με τις περισσότερες πτήσεις για την Ελλάδα το καλοκαίρι, την επιπλέον βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας και του οικονομικού κλίματος, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

 Μπορούμε να στείλουμε το 2018 1.000.000 επισκέπτες από την Αμερική στην Ελλάδα

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, πηγαίνουμε Ελλάδα. Γιατί είναι πανέμορφη, γιατί την αγαπούμε, γιατί είναι η γενέτειρα του πολιτισμού, γιατί είναι η γενέτειρά μας. Και γιατί θα περάσουμε καλά!

Αποστόλης Ζουπανιώτης
Εκδότης/Διευθυντής
Greek News

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: