Ευνοϊκές οι δηλώσεις Κόεν για τα ενεργειακά αλλά η κυβέρνηση βραδυπορεί, λένε οι Οικολόγοι




“Οι δηλώσεις του κ. Κόεν, νέου εκπροσώπου των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη αποτελούν μία σαφή ένδειξη του ευνοϊκού διεθνούς περιβάλλοντος για την προώθηση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία όμως φαίνεται να βραδυπορεί για ακόμα μια φορά αναμένοντας ίσως την Τουρκία να επανέλθει στο Κυπριακό” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Στην συνέχεια του κειμένου της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής:

“Εμείς δεν πρόκειται να ζητήσουμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποδεχτεί τους όρους του κατοχικού ηγέτη ή να υποκύψει στον εκβιασμό της Άγκυρας.

Θα τον καλέσουμε όμως να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για αξιοποίηση των κυπριακών υδρογονανθράκων και ιδιαίτερα να προωθήσει με ταχύτερους ρυθμούς την αξιοποίηση του τεμαχίου ΑΦΡΟΔΙΤΗ , ενώ παράλληλα οφείλει να εξασφαλίσει ότι οι εταιρείες θα υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους στα υπόλοιπα τεμάχια.

Το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον που προκύπτει λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και στην ίδια την Τουρκία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία με αδράνεια και αδιαφορία.

Τώρα είναι η ώρα να ενεργοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία προς κάθε κατεύθυνση για να κεφαλαιοποιήσει το αρνητικό περιβάλλον. Κινητοποίηση προς την σωστή κατεύθυνση ζητούμε από την κυβέρνηση.”

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/05/2018 14:40

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: