Ένταση στη Βραζιλία στην απεργία οδηγών: Οι συνδικαλιστές ανησυχούν για “στρατιωτική” βία

Police agents detain demonstrators who are blocking the way out from the Petrobras gas distribution facilities in Brasilia, Brazil, 25 March 2018. Brazilian President Michel Temer has announced that the Brazilian Army is authorized to unblock highways during the fifth day of transporters strike. EPA, Jogdson Alves
Mια συνδικαλιστική ένωση των οδηγών φορτηγών της Βραζιλίας, η Abcam, από τις μεγαλύτερες του τομέα, κάλεσε τους απεργούς οδηγούς να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έχουν παραλύσει την κυκλοφορία για λόγους «ασφαλείας», μετά την κινητοποίηση του στρατού με στόχο την άρση του αποκλεισμού των δρόμων.

«Η Abcam ανησυχεί για την ασφάλεια των οδηγών, ζητά την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων» και «οι διαδηλώσεις να συνεχιστούν με ειρηνικό τρόπο, χωρίς τον αποκλεισμό των δρόμων» τονίζεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου, που εκπροσωπεί 600.000 οδηγούς.

Όπως σημειώνει η συνδικαλιστική ένωση είναι «θλιβερό» που ο πρόεδρος Μισέλ Τέμερ έδωσε εντολή στον στρατό να κάνει χρήση βίας, εφόσον καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι, ωστόσο, δεδομένης της απειλής, προέτρεψε τους απεργούς να απομακρύνουν τα οδοφράγματα επιτρέποντας την κυκλοφορία.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

25/05/2018 23:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters
Μπραζίλια, Βραζιλία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal