Εμβολιασμό κατά της ιλαράς συνιστά η Αργεντινή σε όσους ταξιδέψουν στη Ρωσία για το Μουντιάλ




Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής συνέστησε εμβολιασμό κατά της ιλαράς για όσους ταξιδεύουν στη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA).
«Αν και το εμβόλιο δεν είναι απαραίτητο για να εισέλθει κάποιος στη Ρωσία, είναι απαραίτητο ο ιός να μην κυκλοφορήσει και πάλι στην Αργεντινή και ο εμβολιασμός μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου που στάλθηκε στην AFA. Συνιστάται το εμβόλιο να γίνεται τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από το ταξίδι στη Ρωσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υγειονομικές αρχές , προειδοποίησαν για τη κυκλοφορία του ιού στην Ευρώπη και ότι τον τελευταίο χρόνο περίπου 21.000 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τη νόσο στην Ευρώπη. «Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η κατάσταση έχει ξεφύγει πολύ από τον έλεγχο τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως και στην Αμερική», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.
Στα τέλη Μαρτίου, οι αρχές της πόλης του Μπουένος Άιρες επιβεβαίωσαν ότι ένα μωρό ηλικίας 8 μηνών προσβλήθηκε από ιλαρά, η οποία είναι η πρώτη «εγχώρια» περίπτωση αυτού του ιού που καταχωρήθηκε στην Αργεντινή εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.
Ωστόσο, η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας προειδοποιεί ότι τα εισαγόμενα κρούσματα έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της υψηλής κυκλοφορίας του ιού σε άλλες περιοχές. Το μεγαλύτερο ξέσπασμα ήταν το 2010, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότιο Αφρική, με διάγνωση 17 περιστατικών.
Συνιστάται επίσης να γίνεται εμβόλιο γρίπης σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 24 μηνών, σε έγκυες γυναίκες και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις.

24/05/2018 08:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: