Αιματοχυσία στη Γάζα: Το Βερολίνο καλεί σε αυτοσυγκράτηση και δίκαιη λύση για Ιερουσαλήμ




Έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» απηύθυνε η γερμανική κυβέρνηση, αναφερόμενη στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Λωρίδα της Γάζας με αφορμή την μετακίνηση, σήμερα, της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Τόνισε δε ότι η θέση του Βερολίνου, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το καθεστώς της πόλης της Ιερουσαλήμ, παραμένει σταθερή.

«Το άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για βία. Σε μια τέτοια μέρα όπως η σημερινή καλούμε όλους να αποφύγουν την κατάχρηση του δικαιώματος για ειρηνική έκφραση άποψης. Ταυτόχρόνα πρέπει το Ισραήλ να τηρήσει την αρχή της αναλογικότητας στη λήψη μέτρων προστασίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία ‘Αντεμπαρ και πρόσθεσε ότι «η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί, όπως και η ΕΕ, να έχει την πεποίθηση ότι στην διαμάχη για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ μπορεί να υπάρξει μόνο μία αμοιβαία αποδεκτή λύση έπειτα από διαπραγμάτευση».

Η κυρία ‘Αντεμπαρ διευκρίνισε ακόμη ότι κανένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν συμμετείχε στην δεξίωση που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την Κυριακή το βράδυ, με αφορμή την μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας. «Η γερμανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να μην κάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει αμφιβολίες για την θέση της σε ό,τι αφορά το διεθνές δίκαιο σε σχετικά με το καθεστώς της πόλης της Ιερουσαλήμ», τόνισε.

14/05/2018 16:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: