Εκνευρισμός στο Βερολίνο για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη σχετικά με το Ιράν




Ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία κάλεσε τις γερμανικές επιχειρήσεις να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους στο Ιράν, μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, για επαναφορά των κυρώσεων ενάντια στην Τεχεράνη.

Όπως δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκρένελ «οι κυρώσεις θα στοχεύουν κρίσιμης σημασίας τομείς της ιρανικής οικονομίας και γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις δραστηριότητές τους».

Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ ανέλαβε μόλις πριν λίγο καιρό τα καθήκοντα του στη Γερμανία και με τις δηλώσεις του έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις ήδη επιβαρυμένες σχέσεις Βερολίνου και Ουάσιγκτον.

Πριν ακόμη επιδώσει τα διαπιστευτήρια του στον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, είχε κατηγορήσει τη Γερμανία για το γεγονός ότι δεν συντάχθηκε στο πλευρό των τριών δυτικών δυνάμεων που βομβάρδισαν στόχους στη Συρία.

Ο κ. Γκρένελ είναι από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του Ντόναλντ Τραμπ, που τον διόρισε ως Πρέσβη στη Γερμανία σε μια εποχή που οι σχέσεις των δύο χωρών χαρακτηρίζονται προβληματικές.

Οι δηλώσεις του έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στα πολιτικά κόμματα της Γερμανίας, με εκπρόσωπο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να δηλώνει πως «δεν χρειαζόμαστε διδαχές» και τους Πράσινους να υποστηρίζουν πως «ο Γκρένελ δεν υποστηρίζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Γερμανία, αλλά τα συμφέροντα του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ».

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
09/05/2018 10:19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: