Μπένετον και Χόμπερμαν Επίτιμοι Διδάκτορες στο Ινστιτούτο Μόδας της Νέας Υόρκης




Ο Λουτσιάνο Μπένετον, επιχειρηματίας και ένας από τους συνιδρυτές του ιταλικού brand μόδας και ομίλου Benetton και ο σχεδιαστής, μηχανικός και εφευρέτης, Τσακ Χόμπερμαν ανακηρύχθηκαν Επίτιμοι Διδάκτορες Καλών Τεχνών από το Ινστιτούτο Μόδας της Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης (Fashion Institute of Technology).

Οι Λουτσιάνο Μπένετον και Τσακ Χόμπερμαν τιμήθηκαν στην τελετή απονομής τίτλων σπουδών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Radio City Music Hall.

Επιπλέον, ο καλλιτέχνης Χάρι Μπέρτσμαν παρέλαβε το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μόδας της Τεχνολογίας.

Η Λίλιανα Βάσκεζ, στυλίστρια διασημοτήτων και τηλεοπτική προσωπικότητα, μίλησε στη διάρκεια της τελετής σε απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών και της Σχολής Ελευθέριων Τεχνών του FIT.

Ο Τσακ Χόμπερμαν

O Χόμπερμαν, ο οποίος εφηύρε τη σφαίρα Hoberman και έχει πάνω από 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τις εφευρέσεις του μίλησε σε αποφοίτους της Σχολής Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας Jay and Patty Baker του FIT.

Ο Τσακ Χόμπερμαν έδωσε κάποιες συμβουλές στους αποφοίτους. “Πρώτον, χρειάζεστε πολλές ιδέες για να φτάσετε στις καλές, μην φοβάστε να έχετε ένα όραμα, μην αγχώνεστε περιμένοντας μια μεγάλη στιγμή λάμψης, να γράφετε τις ιδέες σας, να σχεδιάζετε, πρέπει να είστε ειδικοί σε έναν συγκεκριμένο τομέα και όταν χτυπάτε σε έναν τοίχο, βρείτε τον δρόμο σας που θα σας βγάλει έξω από αυτόν”.

Ο Λουτσιάνο Μπένετον, ο οποίος έκλεισε τα 83 του έτη επέστρεψε στην επικαιρότητα, καθώς τον Ιανουάριο ανέλαβε και πάλι τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης ως εκτελεστικός πρόεδρος, με στόχο την επιστροφή του στον όμιλο μόδας. Είχε αποσυρθεί το 2012 δίνοντας τα σκήπτρα στον γιο του Αλεσάντρο, ο οποίος αποχώρησε μετά από δύο χρόνια.

“Είστε ένας λαμπρός επιχειρηματίας στον χώρο της μόδας, ο οποίος ίδρυσε ένα από τα πρώτα παγκόσμια εμπορικά brand ρούχων, τον όμιλο Benetton, το οποίο διοικείτε εδώ και 40 χρόνια. Τη δεκαετία του 1960 η καινοτομία σας άνοιξε τον δρόμο για πολλές άλλες εταιρείες, πρωτοπορώντας με τα χρώματα, τη λιτή μόδα που ήταν ελκυστική και ευρέως διαθέσιμη. Εσείς παντρέψατε την υλικοτεχνική επινοητικότητα με τον θεμελιώδη ιδεαλισμό εργαστήκατε στον τομέα του εμπορίου, αλλά και της τέχνης για να βοηθήσετε στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς όρια» δήλωσε η Τζόις Μπράουν πρόεδρος του Ινστιτούτου απονέμοντας το βραβείο στον Λουτσιάνο Μπένετον.

 

29/05/2018 09:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: