“Απαραίτητη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους” λένε οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες




Να προχωρήσουν τις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα στο επόμενο βήμα και να αρχίσουν να εστιάζουν στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τη χώρα, καλεί τους δανειστές της Ελλάδας ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, με δήλωσή του, ενόψει του σημερινού Eurogroup.

«Η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι πιστωτές της. Η βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας πρέπει να αποτελέσει, πλέον, το βασικό μέλημα των συζητήσεων στο Eurogroup. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η χώρα να συνεχίσει την ανάκαμψή της και να μετατρέψει το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής σε μία επιτυχία που θα έχει διάρκεια. Οι ελληνικές αρχές και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους φέρουν κοινή ευθύνη γι’ αυτό», δήλωσε ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης.

«Για να μπορέσει η Ελλάδα να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμά της, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, μεταξύ των οποίων και η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους του Eurogroup του Μαΐου 2016. Οι μηχανισμοί που σχεδιάζονται από το Eurogroup είναι έξυπνοι και αποτελεσματικοί. Η Ελλάδα και οι εταίροι της στην Ευρωζώνη έχουν συμφέρον να εφαρμοστούν πλήρως και γρήγορα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον για τους Έλληνες και σταθερότητα στη νομισματική ένωση» πρόσθεσε.

24/05/2018 14:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: