Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου με τη σκευωρία της Novartis, υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης




Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον για βάναυση καταπάτηση όλων των κανόνων της Βουλής, με το στήσιμο μιας σκευωρίας «που ανοίγει από σήμερα τον Ασκό του Αιόλου» όπως είπε χαρακτηριστικά, με στόχο να κρατά για χρόνια τους αντιπάλους του σε πολιτική ομηρία.

«Είμαι άνθρωπος που δεν πήρα ποτέ φράγκο. Ενόρκως έχω υπηρετήσει το δημόσιο και ξαφνικά κατηγορούμαι για σκάνδαλα του Φαραώ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση στη ολομέλεια της Βουλής, του πορίσματος της Προανακριτικής για την υπόθεση «Νοβάρτις». «Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ μας διδάξατε την τυραννία της πλειοψηφίας. Να είστε βέβαιοι ότι οι πλειοψηφίες αλλάζουν και δεν θα σας ξεχάσουν. Όποιος από εσάς είναι εμπλεκόμενος σε αυτή την σκευωρία θα πάει στο δικαστήριο. Αν νομίζετε ότι ένας από εσάς θα γλιτώσει, κάνετε λάθος», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:
«Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είπε σήμερα ότι, το σκάνδαλο «Νοβάρτις» είναι πράγματι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους αλλά δεν αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα. Γιατί τότε ρε παιδιά μαζευτήκαμε δεύτερη φορά; Εμείς ζητάμε ταχείες διαδικασίες για τους πολιτικούς. Να πάνε αμέσως φυλακή. Όχι να τους έχετε 20 χρόνια υπό κατηγορία και υποστύλωση».

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι όλες οι κατηγορίες, βασίζονται στις μαρτυρίες τριών ανώνυμων ψευδομαρτύρων.
«Στην περίπτωση μου, τρεις ανώνυμοι μάρτυρες – ψευδομάρτυρες λέω εγώ – μιλάνε για μίζες. Το ίδιο και για τον κ. Στουρνάρα. ‘Όταν θα έρθει στη Βουλή το θέμα του συνεργάτη του κ. Τσακαλώτου που φέρεται να έχει πάρει μίζα, τι θα γίνει με τον κ. Τσακαλώτο; Αν μπορείτε εσείς με τους 3 ανώνυμους μάρτυρες να στέλνετε πρώην πρωθυπουργούς και πρώην υπουργούς, προφανώς θα πάει στη δικαιοσύνη και ο συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου. Και θα δείτε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, όπως λέτε εσείς οι ίδιοι», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
Και συνέχισε: «Εμείς σας δώσαμε διέξοδο αν σας έκοπτε, να βρεθούν οι ένοχοι. Δεν το θέλατε όμως. Γιατί αν το θέλατε, θα καλούσατε τον ψευδομάρτυρα στην Προανακριτική και τους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ και θα τους βρίσκατε τους ενόχους. Για να μην μάθει όμως ο κόσμος, ότι όλα αυτά που λέγατε ήταν ψέματα, είπατε ότι το γυρνάτε στη Δικαιοσύνη. Προχθές, βγήκε μετά από 20 χρόνια η απόφαση για τον κ. Μαντέλη. Δηλαδή θέλετε να μας έχετε 20 χρόνια σε ομηρία για να μας λέτε, εσείς ελέγχεστε; Πού είναι τα στοιχεία της έρευνας της εισαγγελέως κ. Τουλουπάκη για τους λογαριασμούς μου; Γιατί δεν βγήκαν; Για να είμαστε πάντα υπό κατηγορία στη σκευωρία σας. Από σήμερα δεν χρειάζεται χρόνος για προανακριτική επιτροπή γιατί θα πηγαίνετε στη δικαιοσύνη με τη δική σας ψήφο. Δεν λέω ότι αυξήθηκε παράνομα αλλά νόμιμα. Καταλαβαίνετε πού πάει από δω και εμπρός το πράγμα, και είναι πολύ λυπηρό, γιατί ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής, Σπύρο Λάππα, «υποκριτή με κεφαλαία γράμματα», καθώς όπως είπε, ενώ υπεραμύνεται της ανάγκης να διερευνηθεί η υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εν τούτοις η Εξεταστική για την Υγεία δεν αφιέρωση ούτε ένα δευτερόλεπτο για την υπόθεση αυτή. «Η Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία κ. Λάππα, πόσο ασχολήθηκε για αυτή την υπέρβαση στους 14 μήνες λειτουργίας της; Πόσα λεπτά; πόσες ώρες ασχολήθηκε; Μηδέν δευτερόλεπτα. Πόσο όμως ασχολήθηκε για τους 14 υποτιθέμενους διορισμούς που έκανα; Είκοσι τρεις εβδομάδες. Έχετε δηλαδή φάει 23 εβδομάδες για υποτιθέμενους παράνομους διορισμούς μου, και δεν έχετε αφιερώσει ούτε 23 δευτερόλεπτα για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης. Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές. Θα μείνετε στην ιστορία ως τέτοιοι υποκριτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Λάππα ότι η Προανακριτική δεν μπορούσε να εξετάσει μάρτυρες, γιατί θα πήγαινε κόντρα στη νομολογία, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος είχε δεσμευτεί, σε περίπτωση που δεν βρει η Προανακριτική ενδείξεις και μένει μόνο το θέμα παραγραφής, ότι θα παραιτηθεί «πάσης προστασίας».
«Ο κ. Λάπας είπε ότι δεν είναι δυνατόν να έχει γίνει υπέρβαση φαρμακευτικής δαπάνης και να μην έχει παρθεί κανένα μέτρο. Η μεγαλύτερη μείωση που έγινε της φαρμακευτικής δαπάνης, έγινε επί υπουργών που εσείς σήμερα κατηγορείτε. Η πρώτη και μεγαλύτερη μείωση έγινε με Ανδρέα Λοβέρδο, η δεύτερη επί Μάριου Σαλμά και η τρίτη και μικρότερη επί δικής μου υπουργίας. Επί δικής σας κυβέρνησης δεν έχετε κόψει ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη και φτάνει τα 600 εκ. το χρόνο. Αν κάποιος πρέπει να ανησυχεί που δεν πήρε μέτρα για την μείωση δαπάνης, είναι η δική σας κυβέρνηση», επεσήμανε.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμα, ότι ο ίδιος, με επιστολή του ζητούσε να γίνει έρευνα και να ελεγχθεί για δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να έχει δήθεν «οφ σορ» εταιρία στη Κύπρο, που ήταν τελικά ένα βιβλιοπωλείο. «Όταν θα βγάλει η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» τη δήλωσή μου, θα σας ζητήσω να πείτε συγγνώμη για την δήθεν οφ σορ μου στη Κύπρο, και μην ζητάτε τότε κλαίγοντας να μην πάτε στην επιτροπή δεοντολογίας» είπε απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης και στον πρόεδρο της Προανακριτικής για την «Νοβάρτις», Θοδωρή Δρίτσα, καταλογίζοντας του «απρέπεια» για την επιστολή που του απέστειλε, καλώντας τον όπως είπε, να εκφράσει άποψη για το αν έχει ή όχι η Επιτροπή αρμοδιότητα να εξετάσει την υπόθεση την οποία τώρα την στέλνει στη Δικαιοσύνη δηλώνοντας αναρμοδιότητα.

«Δεν θέλω κύριε Δρίτσα να σας έχω την παραμικρή υποχρέωση. Ένας άνθρωπος με πολιτική ευγένεια, πώς δέχεστε να γίνετε υποχείριο της σκευωρίας; Αναλάβατε κ. Δρίτσα σε μια παρωδία. Στείλατε ένα χαρτί-παρωδία και αυτό έχει την υπογραφή σας. Ντροπή σας. Κάνατε μια απρέπεια. Το στήσατε για να γράφουν οι εφημερίδες ότι αρνήθηκαν οι εγκαλούμενοι να προσέλθουν. Αν μας καλούσατε να φέρουμε χαρτιά, θα ερχόμασταν. Όμως εσείς αυτό το αρνηθήκατε, και θιχτήκατε επειδή σας το έγραψα στο χαρτί. Δεν ζητώ καμία χάρη. Θέλω να την εξετάσει ο πρόεδρος της Βουλής την επιστολή μου, και αν κρίνει ότι πρέπει να παραπεμφθώ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, να με παραπέμψει, γιατί καμία υποχρέωση δεν θέλω να έχω», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Οι μέρες σας τελειώνουν. Θέλετε μέχρι τέλη 2019 να είστε κυβέρνηση; Κανείς δεν κυβερνά για πάντα. Και επειδή σας βλέπω βέβαιους ότι θα ξανακερδίσετε τις εκλογές, δώστε και μια μικρή πιθανότητα να μην σας αποθεώσει ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτό θα έπρεπε να έχετε μεγαλύτερη συστολή ως προς το κοινοβούλιο και τους κανόνες του που βάναυσα καταπατήσατε», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, που ζήτησε και πήρε το λόγο επί προσωπικού, για να αποκαταστήσει όπως είπε, το κύρος της Επιτροπής, αντέτεινε στον κ. Γεωργιάδη ότι, και τα 10 πρόσωπα προσκλήθηκαν βάσει συγκεκριμένων επιταγών του κανονισμού της Βουλής, όταν οι διαδικασίες οδηγούνταν προς την ολοκλήρωσή τους. «Ειδάλλως θα ήμασταν έκκλητοι αν δεν το κάναμε», τόνισε ο κ. Δρίτσας σημειώνοντας, ότι «οι έξι απήντησαν με ευπρέπεια και οι 3 με ύβρεις».

18/05/2018 20:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: