Ανέβαλε το ταξίδι του στη Βραζιλία ο Πενς καθώς πλησιάζει η σύνοδος με τον Κιμ Γιονγκ Ουν




Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς ανέβαλε το σχέδιό του να ταξιδέψει στη Βραζιλία εντός του Μαΐου ώστε να διασφαλίσει ότι η εξωτερική πολιτική θα επικεντρωθεί στις επικείμενες συνομιλίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπός του.

“Ο αντιπρόεδρος θα καθυστερήσει το ταξίδι του στη Βραζιλία ούτως ώστε όλοι οι πόροι της διπλωματίας και της εθνικής ασφάλειας να είναι διαθέσιμοι, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ σχεδιάζει τις ιστορικές συνομιλίες του με το καθεστώς του Κιμ” είπε η Αλίσα Φάρα.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο το πότε και πού θα γίνει η συνάντηση αυτή. Εκτιμάται όμως ότι οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν γύρω στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Ο Πενς σχεδίαζε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βραζιλία να κάνει μια στάση και στην πόλη Μαναούς, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα. Στις 30 Μαΐου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μισέλ Τέμερ στο Ρίο ντε Ζανέιρο και την επόμενη ημέρα με υπουργούς της κυβέρνησής του στη Μπραζίλια.

03/05/2018 18:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ – Βραζιλίας για τον χάλυβα:Για τακτικές μαφίας, μιλούν οι Βραζιλιάνοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: